Prima paginăEconomie

Amenzi din cauza agenților de pază

Amenzi din cauza agenților de pază

Dimensiune text

 

Mai multe echipaje de ordine publică au fost angrenate, în cursul lunii mai, într-o acțiune coordonată de Serviciul de Ordine Publică din cadrul IPJ Neamț, pentru verificarea modului de executare a serviciului de pază la obiectivele economice asigurate cu pază fizică proprie sau angajați în cadrul societăților specializate de pază și protecție.

Astfel, în urma activităților desfășurate, în noaptea de 26 spre 27 mai, au fost controlate 181 de obiective, dintre care 95 din mediul urban și 86 din mediul rural. Polițiștii au constatat că 105 unități vizate erau asigurate cu societăți de pază, iar 76 cu pază proprie. Din cei 196 de agenți de pază verificați, opt erau echipați și dotați neregulamentar. Polițiștii au aplicat 16 sancțiuni contravenționale, dintre care zece la Legea nr. 333/2003, trei la HG nr. 301/2012 și trei la alte acte normative. Valoare sancțiunilor aplicate este de peste 4.500 lei.

„În urma controalelor efectuate, un agent de pază, din cadrul unei societăți din Roman, a fost sancționat contravențional cu amendă de 100 de lei, pentru că a părăsit postul de pază și nu avea asupra sa echipamentul din dotare, în conformitate cu prevederile articolului 58, litera e), din Legea nr. 333/2003, cu modificările și completările ulterioare. O altă sancţiune contravenţională în valoare de 2.000 lei a fost aplicată unei persoanei juridice, pentru motivul că la punctul de lucru aparținând societății din municipiul Roman nu a luat măsuri minimale de securitate, agenții de securitate care executau serviciul de pază nefiind atestați, dotați cu uniforme și mijloace de autoapărare. De asemenea, serviciul de pază nu se efectua în baza unui plan de pază avizat de poliție. Sancțiunea contravențională a fost aplicată în conformitate cu prevederile articolului 3, punctul 1 din HG nr. 301/2012, cu modificările și completările ulterioare”, informează IPJ Neamț.

 

 

Partajează articolul

COMENTARII

WORDPRESS: 0