Prima paginăEconomie

Ai carte, ai parte, dar trebuie și experienţă

Dimensiune text

Angajatorii preferă pe candidaţii cu experienţă și bine pregătiți profesional.

Cei mai mulţi dintre angajatori cer experienţă în domeniul în care este oferta de muncă. Dacă nu au lucrat în timpul studiilor sau nu au participat la niciun intership în cadrul unei companii, tinerii riscă să nu fie selectați, deşi au studiile necesare, fiind preferată o persoană cu experienţă în domeniu.

Pentru unele domenii, care necesită un grad ridicat de specializare tehnică, cum este cazul inginerilor, al programatorilor sau în chimie, sunt căutaţi candidaţii care au absolvit studii de specialitate. În vânzări, însă, reprezintă un avantaj să mai fi lucrat pe un post asemănător şi să fi adus un profit considerabil companiei.

Și în cazul studiilor intervin, uneori, probleme. Unii angajatori sunt atenţi la tipul facultăţii finalizate, respectiv una de stat sau una particulară – bineînţeles, având o preferinţă pentru cei care finalizează o facultate de stat, cele particulare nefiind la fel de cunoscute sau chiar, unele, acreditate.

Cerinţe specifice fiecărui loc de muncă

Proaspeţii absolvenţi au şanse mai mari să fie angajaţi pe funcții de execuție și rareori pentru o funcţie de conducere. Pentru poziţii mai înalte, în general, sunt aleşi cei care au mai ocupat o poziţie similară o perioadă mai lungă de timp şi au avut rezultate notabile. „Dacă trebuie să îmi angajez o secretară, pot angaja şi pe cineva care abia a absolvit facultatea, pentru că sigur se descurcă să ţină o evidenţă a datelor şi să îmi administreze agenda. Însă, dacă vreau să îmi schimb directorul de vânzări, cu siguranţă voi alege pe cineva care a mai lucrat în domeniu şi care a avut rezultate. În cazul acesta, nu îmi pot lăsa compania pe mâna unui nepriceput”, ne-a declarat managerul unei agenţii de turism.

Companiile mari caută candidaţi implicaţi şi în activităţi extracuriculare. Programele de internship sau proiectele de voluntariat sunt foarte utile pentru candidaţii tineri, studenţi sau proaspeţi absolvenţi şi sunt foarte apreciate de către viitorii angajatori. „După ce am terminat facultatea, am depus un CV la o companie multinaţională care lucrează în domeniul calculatoarelor. Deşi nu am avut niciun contract de muncă pe timpul facultăţii, mi s-a trasmis că am fost selectată datorită unui program de voluntariat pe care l-am făcut la o firmă mai mică din domeniu, din oraşul natal. Experienţa acumulată a fost cea care i-a determinat să mă aleagă „, a declarat Ioana Vasiliu, o tânără care a absolvit facultatea de informatică în iulie 2012 şi, din luna septembrie a aceluiaşi an, lucrează într-o companie multinaţională, specializată pe suportul tehnic pentru calculatoare.

Avantajele firmei la angajare absolvenți

Un avantaj al angajării persoanelor cu experienţă este acela că nu mai trebuie instruite. Compania nu mai trebuie să investească timp şi bani pentru a-l învăţa pe proaspătul angajat ce trebuie să facă la respectivul loc de muncă. Angajatorii care încadrează în muncă pe durată nedeterminată absolvenţi ai unor instituţii de învăţământ  au mai multe facilități. Sunt scutiţi pe o perioadă de 12 luni de plata contribuţiei datorate la bugetul asigurărilor pentru şomaj, aferentă absolvenţilor încadraţi. Tot 12 luni primesc lunar, pentru fiecare absolvent, o sumă egală cu valoarea indicatorului social de referinţă în vigoare la data încadrării în muncă, pentru absolvenţii ciclului inferior al liceului sau ai şcolilor de arte şi meserii, o sumă egală cu de 1,2 ori valoarea indicatorului social de referinţă în vigoare la data încadrării în muncă, pentru absolvenţii de învăţământ secundar superior sau învăţământ postliceal, şi o sumă egală cu de 1,5 ori valoarea indicatorului social de referinţă în vigoare la data încadrării în muncă, pentru absolvenţii de învăţământ superior. În prezent, valoarea indicatorului social de referinţă este de 500 lei.

COMENTARII

WORDPRESS: 0