Prima paginăEducatie

Agenții economici deschid porțile pentru elevii de liceu

Dimensiune text

Liceul Tehnologic „Vasile Sav” coordonează un parteneriat regional care are drept scop întărirea legăturii dintre liceele tehnologice și agenții economici.

 

 

La Liceul Tehnologic „Vasile Sav” a avut loc luni, 1 aprilie, lansarea „Săptămânii PAȘII FPI”, eveniment care deschide o serie de activități care vor fi desfășurate în perioada 1 – 5 aprilie în 100 de unități școlare din învățământul profesional și tehnic, partenere în proiectul „Parteneriate active școală – întreprindere pentru îmbunătățirea formării profesionale inițiale – PAȘII FPI”. Proiectul este cofinanţat din Fondul Social European prin Programul Operațional Sectorial pentru Dezvoltarea Resurselor Umane 2007 – 2013. Proiectul „PAȘII FPI” este implementat la nivel național de Centrul Național de Dezvoltare a Învățământului Profesional și Tehnic în parteneriat cu Uniunea Generală a Industriașilor din România. Obiectivul general al proiectului îl constituie îmbunătățirea capacității învățământului profesional și tehnic, de a asigura calificări și oferte educaționale relevante pentru nevoile pieței muncii prin colaborarea directă cu reprezentanții mediului economic. Liceul Tehnologic „Vasile Sav” Roman este una din cele 20 de școli pilot din țară angrenate în proiect, coordonând o rețea de școli partenere formată din Liceul Tehnologic „Vasile Sav”, Colegiul Tehnic „Miron Costin”, Colegiul Tehnic  „Ion Creangă” Târgu Neamț, Colegiul Tehnic „Alexandru Ioan Cuza” din Bârlad și Liceul „Ștefan Procopiu” din Vaslui.

În săptămâna 1-5 aprilie, în fiecare din aceste școli se vor desfășura activități specifice parteneriatului școală – întreprindere, fie sub forma unor vizite ale grupurilor de elevi din școală la agenții economici parteneri, urmate de dezbateri privind posibilitățile de angajare pe piața muncii a elevilor, seminarii privind practica în producție și prezentarea unor exemple de bună practică. „Obiectivul principal al evenimentului „Săptămâna PAȘII FPI” îl reprezintă desfășurarea unor activități de parteneriat prin implicarea tuturor actorilor relevanți pentru a asigura un dialog constructiv și eficient între toți factorii interesați. Un prim pas în realizarea acestui obiectiv este îmbunătățirea cunoașterii reciproce, a cerințelor și condițiilor concrete oferite de unitățile de învățământ profesional și tehnic de angajatori, dar și a cerințelor tuturor beneficiarilor sistemului de formare profesională ințială din cele 42 de județe”, a spus profesoara Adriana Drăghici, coordonatorul proiectului în cadrul Liceului Tehnologic „Vasile Sav”.
Concurs pentru viitori antreprenori
Prezentarea proiectului a fost urmată de prima activitate programată pentru această săptămână, concursul interjudețean „Tehno – zoom”. Concursul s-a desfășurat pe două secțiuni. La prima secțiune, intitulată „Mă informez, deci nu risc”, elevii participanți, grupați pe echipaje, au trebuit să facă dovada cunoașterii normelor de protecție a muncii, iar la cea de-a doua secțiune „Tehno Art”, fiecare echipă intrată în concurs a conceput și realizat un set de materiale promoționale pentru o firmă virtuală, al cărei domeniu de activitate l-au aflat în momentul intrării în concurs. În competiție au intrat echipaje reprezentând Colegiul Tehnic „Miron Costin”, Colegiul Tehnic „Ion Creangă” Târgu Neamț, Liceul Tehnologic „Ștefan Procopiu” din Vaslui, Colegiul Tehnic „Alexandru Ioan Cuza” din Bârlad și școala organizatoare, Liceul Tehnologic „Vasile Sav”.

Partajează articolul

COMENTARII

WORDPRESS: 0