Prima paginăEducatieRural

A început lupta pentru postul de director de la Școala Doljeşti

Dimensiune text

Comasarea claselor primare din şcolile Doljeşti şi Rotunda, o propunere a directorului Vasile Popa, a aprins spiritele în comuna Doljeşti. Directorul şcolii, aflat în pragul pensionării, spune că în spatele acestei „revolte” a părinţilor stau colegi care râvnesc la fotoliul de director. 

Profesorul Vasile Popa, directorul Școlii Gimnaziale din Doljeşti, a împărtăşit colegilor de catedră, în cancelarie, intenţia sa de a comasa clasele primare din şcolile Doljeşti şi Rotunda. Din cancelarie, propunerea directorului Popa a ajuns la părinţi. Aceştia s-au arătat revoltaţi, spunând că vor face demersuri mai „sus” pentru ca odraslele să nu fie strămutate. „Mă surprinde reacţia părinţilor, pentru că nu s-au informat şi au ridicat la rang de problemă o discuţie care s-a scurs din cancelarie. Dorinţa mea a fost transmisă colegilor cu intenţia de a fi analizată. O decizie de acest fel nu poate fi luată de director de unul singur. Mai întâi sunt informaţi părinţii despre intenţie şi, apoi, se ia o hotărâre în Consiliul de Administraţie al şcolii. Propunerea mea era să aducem, începând din anul şcolar 2015 – 2016, toţi copiii din clasele I-IV din Doljeşti la Rotunda”, a precizat profesorul Vasile Popa, directorul Școlii Gimnaziale din Doljeşti.

Școala Gimnazială de la Doljeşti are 150 de elevi la ciclul primar şi gimnazial. Elevii provin din localitatea reşedinţă şi din satul Buhonca. Școala Gimnazială din Rotunda are 56 de elevi la cursuri primare şi gimnaziale.

Părinţii spun că este mai avantajos să fie transportaţi 28 de elevi de la Rotunda la Doljeşti, decât 72 de elevi de la Doljeşti la Rotunda. Directorul Vasile Popa are alte argumente. „Dacă s-ar comasa clasele primare din şcolile Doljeşti şi Rotunda, elevii pot învăţa dimineaţa şi nu mai stau în şcoală până la orele 17.00 – 18.00. Problemele de transport ar putea fi rezolvate cu ajutorul autobuzului care tranzitează zona”, a spus directorul Vasile Popa.

Conducerea unităţii de învăţământ este dezamăgit de situaţia creată, spunând că, în decursul anilor, s-au făcut numeroase investiţii în şcolile din comună şi că toate unităţile şcolare au dotări mai bune decât la oraş. Cele mai recente lucrări, finalizate anul trecut, au avut loc la şcoala şi grădiniţa din Buhonca, unde a fost introdusă apa curentă, şi la corpul B al Școlii Gimnaziale din Doljeşti, o construcţie din anii ’70 care a fost reabilitată. „Sunt cadru didactic din 1976 şi nu am avut niciodată probleme de acest fel. Ies la pensie şi cred că unii dintre colegii mei vor funcţia de director”, crede directorul Vasile Popa.

Partajează articolul

COMENTARII

WORDPRESS: 0