A furat din poșetă. Au dat foc vegetației uscate

A furat din poșetă

 

În ziua de 4 aprilie, în jurul orei 10.50, o patrulă de ordine publică din cadrul Poliției municipiului Roman a depistat-o pe Luminița S., de 32 de ani, din municipiul Roman, care a sustras din poșeta unei femei în vîrstă de 62 de ani, din Roman, două telefoane mobile, în timp ce partea vătămată se afla în fața unui complex comercial din municipiu.

Luminița S. a fost reținută, pe bază de ordonanță de reținere, pe o perioadă de 24 de ore, sub aspectul comiterii infracțiunii de furt calificat. Aceasta urmează să fie prezentată Parchetului de pe lîngă Judecătoria Roman cu propunere de arestare preventivă.

 

Au dat foc vegetației uscate

 

Miercuri, pompierii romașcani au luptat mai bine de patru ore cu flăcările, din cauză că persoane iresponsabile au dat foc vegetației uscate. Prima intervenție au avut-o la Roman, pe strada Bogdan Dragoș. Incendiul a afectat aproximativ 500 de metri pătrați de stufăriș, focul manifestîndu-se violent, deoarece existau mai multe focare. Pompierii au intervenit cu un echipaj și au reușit să stingă incendiul în aproximativ o oră, cu sprijinul membrilor Serviciului Voluntar pentru Situații de Urgență (SVSU) Roman.

Tot miercuri, un echipaj al Detașamentului de Pompieri Roman a intervenit la Tețcani, comuna Gherăești, pentru a stinge un incendiu care cuprinsese mai multe pășuni din comuna Gherăești și comuna vecină, Răchiteni. Cînd pompierii au ajuns la fața locului, o suprafață de 1.500 de metri pătrați de vegetație uscat era deja arsă. Cu toate eforturile pompierilor și ale membrilor SVSU din cele două comune, focul s-a răspîndit și a afectat alți 2.500 de metri pătrați de vegetație uscată, care aparțin unei societăți comerciale, dar și 10.000 de metri pătrați de pășune din comuna Gherăești. La Răchiteni au ars 13.000 de metri pătrați de pășune și culturi ale localnicilor. Intervenția a durat aproximativ trei ore, iar cauza probabilă a fost tot folosirea intenționată a sursei de aprindere.

  [sam id=”3″ codes=”true”]


COMENTARII

WORDPRESS: 0