Prima paginăEconomie

7,5 milioane de euro pentru micro întreprinderile din Moldova

Dimensiune text

La finalul primei perioade de programare, în contextul oportunităţilor reduse de finanţare pentru investiţiile din mediul privat, relansarea, în 2014, a cererii deschise de proiecte pentru domeniul major de intervenţie 4.3 „Sprijinirea dezvoltării microîntreprinderilor” a Programului Operational Regional a fost privită de mulţi întreprinzători din Regiunea Nord-Est (NE) ca o şansă reală de dezvoltare, cu o contribuţie financiară minimă.

208 microîntreprinderi din Regiunea NE au depus proiecte pentru achiziţionarea de echipamente şi tehnologii noi şi pentru sisteme IT moderne.

În limita alocării financiare disponibile, au fost semnate 44 de contracte de finanţare, iar asistenţa nerambursabilă solicitată, în valoare de 7,5 milioane euro, îşi dovedeşte utilitatea pentru microîntreprinderile din Regiunea NE din domeniile producție, înteținere auto, servicii tipografice, centre de înfrumusețare, IT și servicii medicale.

Proiectele vor fi transpuse în rezultate concrete datorită finanţării REGIO şi vor conduce la crearea de noi locuri de muncă şi un plus de dezvoltare pentru Regiunea Nord-Est.

Partajează articolul

COMENTARII

WORDPRESS: 0