HomeEducatie

602 elevi din Neamț îşi vor putea cumpăra un calculator

Dintre elevii care vor beneficia de ajutorul financiar în valoare de 200 de euro pentru achiziţionarea unui calculator nou, 207 sunt din Roman şi zona limitrofă.

Ministerul Educaţiei şi Cercetării Ştiinţifice (MECŞ) a publicat lista celor 17.129 de elevi şi studenţi care vor beneficia, în anul 2015, de ajutorul financiar în valoare de 200 de euro pentru achiziţionarea unui calculator nou. Ordinul de ministru şi anexa cu beneficiari au fost publicate marţi în Monitorul Oficial.

Distribuirea bonurilor valorice s-a făcut în perioada 24 iunie – 30 iulie, iar achiziţionarea propriu-zisă se va face până la 31 august.

Beneficiază de acest program 602 elevi din judeţul Neamţ, dintre care 207 sunt din Roman şi din zona limitrofă.

Din Roman vor primi 200 de euro 14 elevi, ce provin de la Colegiul Tehnic „Miron Costin” (6), Colegiul Tehnic „Petru Poni” (2), Şcoala de Artă „Sergiu Celibidache” (5) şi Şcoala „Alexandru Ioan Cuza” (1).

Din zona rurală îşi vor putea cumpăra un calculator nou elevi de la Liceul Tehnologic din Adjudeni, comuna Tămăşeni (1), Şcoala Bahna (12), Şcoala Barticeşti, comuna Boteşti (2), Şcoala Boghicea (21), Şcoala „Gheorghe Pătraşcu” din Buruieneşti, comuna Doljeşti (7), Şcoala Băluşeşti (9), Şcoala Cordun (2), Şcoala „Otilia Cazimir” din Cotu Vameş, comuna Horia (3), Şcoala Doljeşti (8), Şcoala Dulceşti (15), Şcoala Făurei (6), Şcoala Gherăeşti (23), Liceul Tehnologic „Ion Ionescu de la Brad” din Horia (1), Şcoala „Carmen Sylva” din comuna Horia (4), Liceul Tehnologic din Nisiporeşti, comuna Boteşti (17), Şcoala Poienari (1), Şcoala „Vlad Dănulescu” din Pânceşti (2), Şcoala „Gheorghe Nicolau” din localitatea Români (12), Şcoala „Nicolae Apostol” din Ruginoasa (2), Şcoala Sagna (8), Şcoala Stăniţa (16), Liceul Teoretic „Vasile Alecsandri” din Săbăoani (9) şi Liceul Tehnologic din Valea Ursului (12).

La acest program au participat elevi şi studenţi din învăţământul de stat sau particular acreditat, în vârstă de până la 26 de ani, care provin din familii cu un venit lunar de maximum 150 de lei pe membru de familie.

La stabilirea venitului brut pe membru de familie s-au luat în calcul toate veniturile realizate de membrii familiei în luna precedentă depunerii cererii, cu excepţia alocaţiei de stat, alocaţiei familiale complementare şi a alocaţiei de susţinere pentru familia monoparentală, burselor de studii şi burselor sociale, precum şi a tuturor drepturilor sociale care, potrivit legii, sunt exceptate de la stabilirea altor drepturi şi obligaţii. Stabilirea numărului de beneficiari s-a făcut în limita sumei alocate acestui program, sumă cuprinsă în bugetul MECŞ. Bugetul alocat de MECŞ pentru derularea programului „Euro 200” în anul 2015 este de 16 milioane de lei. Acest ajutor financiar se acordă o singură dată în cadrul unei familii.

Programul „Euro 200” se derulează începând din anul 2004, iar obiectivele sale sunt stimularea achiziţionării de computere prin acordarea unor ajutoare financiare stabilite pe criterii sociale, respectiv crearea de competenţe în utilizarea mijloacelor IT&C.

Comentarii

WORDPRESS: 0