HomePe scurt

Pozitiv la etilotest * Voia să pescuiască * Încarcerat pentru distrugere * Reţinut pentru furt

Pozitiv la etilotest

 

În ziua de 30 aprilie, în jurul orei 00.10, un echipaj din cadrul Biroului Rutier Roman l-a depistat, pe strada Mihai Eminescu, din Roman, pe Dumitru A., de 46 ani, din municipiul Roman, în timp ce conducea un autoturism având o concentraţie de 0,44 mg/l alcool pur în aerul expirat. Acestuia i-au fost recoltate probe biologice, în vederea stabilirii concentraţiei de alcool în sânge. În cauză a fost întocmit dosar penal.

 

Voia să pescuiască

 

În ziua de 29 aprilie, în jurul orei 12.30, poliţişti din cadrul Secţiei nr. 7 Poliţie Rurală Sagna l-au depistat, pe drumul comunal din satul Buruieneşti, în apropierea digului de protecţie ce duce pe râul Siret, pe Ioan B., de 28 de ani, din Roman, în timp ce deţinea asupra sa o plasă de pescuit, tip năpatcă, unealtă care este interzisă atât la deţinere, cât şi la folosire. În cauză a fost întocmit dosar penal, sub aspectul săvârşirii infracţiunii de producerea, importul, deţinerea, comercializarea sau utilizarea uneltelor de plasă de tip monofilament şi s-a dispus confiscarea uneltei de pescuit.

 

Încarcerat pentru distrugere

 

În ziua de 29 aprilie, în jurul orei 14.30, poliţişti din cadrul Secţiei nr. 7 de Poliţie Rurală Sagna l-au depistat pe Vasile B., de 32 de ani, din comuna Gâdinţi, pe numele căruia Judecătoria Roman a emis mandat de executare a pedepsei cu închisoare de un an, pentru săvârşirea infracţiunii de distrugere. În fapt, la data de 8 martie 2012, în jurul orei 21.30, acesta a distrus prin incendiere o magazie de la domiciliul mamei sale, în care se aflau bunuri în valoare de 2.200 lei, printre care şi un moped. Vasile B. a fost escortat şi încarcerat în Penitenciarul Bacău.

 

Reţinut pentru furt

 

În ziua de 17 aprilie, în jurul orei 12.30, Maria T., în vârstă de 83 de ani, din comuna Stăniţa, a sesizat poliţiştii din localitate despre faptul că, în noaptea de 16 spre 17 aprilie, i-au fost furate două vaci din grajdul aflat în curte, cele două bovine valorând aproximativ 3.000 de lei. În urma investigaţiilor, poliţişti din cadrul Secţiei nr. 7 Poliţie Rurală Sagna i-au depistat, la data de 19 aprilie, pe Constantin T., de 29 de ani, în satul Zece Prăjini, comuna Dagâţa, judeţul Iaşi, la locuinţa sa, în timp ce oferea spre vânzare bovinele sustrase, contra sumei de 2.000 lei, şi pe Grigore H., de 40 ani, din comuna Pânceşti, ca fiind unul dintre autorii furtului. În urma extinderii cercetărilor, în ziua de 29 aprilie, în jurul orelor 14.00 a fost depistat, în satul Zece Prăjini, Daniel B., de 30 ani, din comuna Dagâţa, ca fiind cel de-al doilea autor al furtului de bovine. Faţă de acesta s-a luat măsura reţinerii pentru o perioadă de 24 de ore.

 

Acţiune de prevenire

 

Poliţişti din cadrul Serviciului Rutier Neamţ (SRN) au acţionat, în perioada 26-27 aprilie, pe linia combaterii conducerii de autovehicule pe drumurile publice de către persoane aflate sub influenţa băuturilor alcoolice şi pe linia furturilor de autovehicule, pentru depistarea, identificarea şi tragerea la răspundere a celor care încalcă prevederile legale sau comit infracţiuni. În cadrul acţiunii au participat 35 de poliţişti, care au aplicat 78 de sancţiuni contravenţionale, din care 42 pentru depăşirea limitei legale de viteză, în valoare totală de 11.000 lei. Au fost constatate cinci infracţiuni, au fost retrase nouă permise de conducere, şapte pentru consum de alcool şi două pentru viteză, şi au fost retrase trei certificate de înmatriculare.

Duminică, 28 aprilie, poliţiştii SRN au acţionat pe linia combaterii consumului de alcool în rândul conducătorilor auto, ocazie cu care au fost aplicate 54 de sancţiuni contravenţionale. Au fost constatate trei infracţiuni, pentru persoane cu o îmbibaţie de alcool în sânge peste limita legală, şi au fost reţinute trei permise de conducere, unul pentru consum de alcool.

Comentarii

WORDPRESS: 0