HomeEducatieRural

350.000 de lei pentru copiii din satul Căuşeni

Autorităţile locale de la Boghicea au finalizat lucrările de construcţie la şcoala din satul Căuşeni. Pentru ca preşcolarii să aibă condiţii bune de desfăşurare a activităţilor, administraţia publică locală a construit pe locul vechii şcoli o clădire după toate normele. Noua şcoală are cancelarie şi două clase, în care îşi desfăşoară activitatea o grupă de preşcolari formată din 17 copii şi 16 elevi de clasele I-IV, care învaţă în regim de dublu simultan, adică toate cele patru nivele la un loc.

„Este o investiţie utilă pentru comunitatea din Căuşeni. Satul are perspectivă de dezvoltare şi multe familii tinere, cu copii. Localitatea are şcoală, biserică, magazin nou, iar drumul care străbate satul va fi asfaltat în curând. Începând din 2013, la şcoala din satul Căuşeni s-a putut forma, după mai bine de 30 de ani, o grupă de preşcolari. Lucrările de construcţie la şcoală au fost încheiate. Valoarea mare a lucrării, de 350.000 de lei, a presupus realizarea acestui proiect în etape. Toată lucrarea a fost realizată din fonduri proprii. Singura problemă nerezolvată este împrejmuirea clădirii, pe care o vom face până la începerea anului şcolar”, a precizat Eugen Mihai (foto), primarul comunei Boghicea.

Satul Căuşeni va avea şi drum asfaltat. Autorităţile locale au întocmit un proiect de modernizare a drumului comunal Căuşeni – Boghicea, pentru care se caută surse de finanţare.

Comentarii

WORDPRESS: 0