Prima paginăEconomie

22 martie, zi decisivă pentru inițierea unei afaceri

Dimensiune text

22 martie ar putea fi ziua norocoasă a celor care intenționează să demareze proiecte antreprenoriale și îndeplinesc condițiile cerute de guvern. Deputatul Marius Neculai (foto) invită tinerii să se înscrie în două programe importante finanțate de guvernul României.

 

 

În sprijinul înființării de noi întreprinderi, mici și mijlocii, îmbunătățirii performanțelor economice ale celor existente, creșterii potențialului de accesare a surselor de finanțare și dezvoltării aptitudinilor antreprenoriale, s-a introdus Programul pentru dezvoltarea abilităților antreprenoriale în rîndul tinerilor și facilitarea accesului acestora la finanțare – START.

Acest Program se va derula în două stadii, respectiv: organizarea de workshopuri de pregătire antreprenorială și finanțarea implementării celor mai bune planuri de afaceri.

Astfel, începînd cu data de 22 martie 2012, ora 10.00, va fi activ pe site-ul www.aippimm.ro formularul de înscriere, Anexa nr 1 la procedura programului START. Aplicanții vor putea completa formularul de preselecție, electronic, pe site-ul www.aippimm.ro sau direct pe linkul: http://programenationale2012.aippimm.ro .

De asemenea, în data de 22 martie 2012, ora 10.00, demarează înscrierea on-line pentru participarea la prima etapă a Programului Femeia Manager, seminarul „Femeia Antreprenor”. Seminariile vor fi organizate în opt locații: Iași, Brașov, Cluj Napoca, Constanța, Craiova, Ploiești, Tîrgu Mureș, Timișoara. Pot participa, la seminariile organizate în cadrul programului Femeia Manager, femeile care au cetățenie română, au vîrsta peste 18 ani, studii medii definitivate și au completat on-line formularul de înscriere. Solicitantele pot completa și transmite on-line formularul de înscriere disponibil pe pagina web a instituției, la adresa www.aippimm.ro .

A fi om de afaceri este ceva care se învață. Antreprenorii au capacitatea de a învăța repede și dorința puternică de a ști cum își pot îmbunătați rezultatele. Un lucru îi diferențiază clar pe antreprenori: concentrarea spre oportunitate mai mult decît spre resurse sau eșec. De aceea, trebuie să ne concentrăm pe ceea ce dorim să realizăm, să folosim, dacă este cazul, eșecul ca pe o experiență din care putem învăța ceva. Cei mai eficienți antreprenori sînt cei care se așteaptă la dificultăți, învață din greșelile lor sau ale celorlalți și sînt hotarîți să înlăture orice obstacol„, a apreciat deputatul Marius Neculai.

COMENTARII

WORDPRESS: 1
  • xulescu 9 ani

    Start