HomeEducatie

146 de absolvenți au primit calificativul mediu, la Bac

Calificativele acordate la proba orală de limba română s-au stabilit de comun acord de către doi profesori examinatori.

Absolvenţii claselor a XII-a au finalizat proba A a bacalaureatului – evaluarea competenţelor lingvistice de comunicare orală în limba română. „La proba A a examenului de bacalaureat au fost înscrişi 4.062 de candidaţi. Au fost prezenţi 3.973 de absolvenţi de clasa a XII-a, 89 fiind absenţi. Proba a decurs fără incidente. Pe timpul desfăşurării probei nu au fost depistate cazuri sau tentative de fraudă”, a precizat profesor Elena Laiu, inspector şcolar general adjunct al Inspectoratului Şcolar Judeţean Neamţ.

Rezultatul obţinut de fiecare candidat la proba de evaluare a competenţelor lingvistice de comunicare orală în limba română nu s-a exprimat în note sau prin admis/respins, ci prin stabilirea nivelului de competenţă corespunzător grilei aprobate la nivel naţional. În urma evaluării, absolvenţii au primit unul din calificativele – mediu, avandat sau experimentat – stabilit de comun acord de doi profesori examinatori.

Rezultatele absolvenţilor nemţeni de clasa a XII-a au fost următoarele: 146 au primit calificativ mediu, 679 calificativ avansat şi 3148 calificativ experimentat.

Bacalaureatul continuă cu proba de evaluare a competenţelor digitale, care va avea loc între 15 şi 19 iunie. Competenţele lingvistice într-o limbă de circulaţie internaţională vor fi  verificate în perioada 22 – 26 iunie.

Comentarii

WORDPRESS: 0