Deputatul romașcan Silviu Vexler, decorat de președintele Klaus Iohannis

HomePolitica

Deputatul romașcan Silviu Vexler, decorat de președintele Klaus Iohannis

 

Joi, 27 februarie, președintele României, Klaus Iohannis, a semnat decretul de decorare a deputatului Silviu Vexler, președinte al Grupului Parlamentar România-Israel, informează un comunicat al Administrației Prezidențiale.

„Astfel, în semn de înaltă apreciere pentru contribuția importantă avută în privința păstrării memoriei victimelor Holocaustului, pentru inițierea unor proiecte legislative axate pe prevenirea şi combaterea antisemitismului, precum şi pentru serviciile aduse țării noastre în domeniul diplomației parlamentare, Președintele Klaus Iohannis a conferit Ordinul Naţional «Pentru Merit» în grad de Cavaler domnului deputat Silviu Vexler, președinte al Grupului Parlamentar România-Israel”, arată comunicatul Administrației Prezidențiale.

Deputatul Silviu Vexler s-a născut la Roman, în decembrie 1988, și este nepotul președintelui Comunității Evreiești din Roman, profesorul Iancu Wexler. A absolvit în 2010 Universitatea Hyperion, Facultatea de Jurnalism. A îndeplinit funcțiile de consilier personal al preşedintelui Federaţiei Comunităţilor Evreieşti din România, de consilier în cadrul Biroului Parlamentar al deputatului Aurel Vainer și de preşedinte al Comisiei de Etică şi Mediere din cadrul Federaţiei Comunităţilor Evreieşti din România. A fost ales în Parlament pentru prima dată, la alegerile din 2016, din partea minorităților naționale, candidat al Federaţiei Comunităţilor Evreieşti din România, după retragerea lui Aurel Vainer.

Deputatul Silviu Vexler face parte din Comisia permanentă pentru muncă şi protecţie socială (vicepreşedinte), din Comisia pentru drepturile omului, culte şi problemele minorităţilor naţionale și face parte din mai multe Grupuri de prietenie cu Parlamentele altor state: Statul Israel (vicepreşedinte), Marele Ducat de Luxemburg, Muntenegru, Republica Finlanda și Bosnia şi Herţegovina.

Într-una din declarațiile sale publice, deputatul Silviu Vexler a criticat în termeni duri, în luna noiembrie a anului trecut, afirmațiile fostului ministru al Muncii, Olguța Vasilescu, care, în timpul campaniei pentru alegerile prezidențiale, îl asociase pe președintele Iohannis cu un „şef de lagăr de concentrare”.

 

 

Foto: facebook / Silviu Vexler – La Cotroceni, în data de 26 februarie 2020, în contextul consultărilor cu Președintele României în vederea desemnării candidatului pentru funcția de prim-ministru

 

 

Comentarii

WORDPRESS: 0