Cod portocaliu de caniculă, în județul Neamț. Sâmbătă se așteaptă temperaturi de 40 de grade

Cod portocaliu de caniculă, în județul Neamț. Sâmbătă se așteaptă temperaturi de 40 de grade

Dimensiune text

 

Administrația Națională de Meteorologie a actualizat, joi, avertizările meteorologice privitoare la caniculă emise la începutul săptămânii. Astfel, codul galben de caniculă valabil pe parcursul zilei de joi în mai cea mai mare parte a țării, inclusiv județul Neamț, a fost prelungit și pentru ziua de vineri, 30 iunie. De asemenea, pentru Neamț a fost emisă avertizare de tip cod portocaliu de caniculă, pentru ziua de sâmbătă, 1 iunie.

Conform meteorologilor, vineri, 30 iunie, valul de căldură va persista și se va accentua în cea mai mare parte a țării, iar indicele temperatură-umezeală (ITU) va depăşi pragul critic de 80 de unităţi. În sudul Banatului, în cea mai mare parte a Olteniei, Munteniei, Dobrogei și în sudul Moldovei, disconfortul termic va fi deosebit de accentuat și se vor înregistra frecvent temperaturi maxime de 37 – 39 de grade. În Lunca Dunării, izolat, vor fi valori de 40 de grade. Minimele nocturne se vor situa în general peste 20 de grade. În Crișana, cea mai mare parte a Banatului, sudul Transilvaniei, nordul și centrul Moldovei, disconfortul termic va fi accentuat, iar temperaturile maxime se vor situa în general între 33 și 36 de grade.

Sâmbătă, 1 iulie, valul de căldură va persista în cea mai mare parte a țării și se va accentua semnificativ în regiunile extracarpatice, iar indicele temperatură-umezeală (ITU) va depăşi pragul critic de 80 de unităţi. În Oltenia, Muntenia, Dobrogea și în cea mai mare parte a Moldovei, disconfortul termic va fi deosebit de accentuat și se vor înregistra frecvent temperaturi maxime de 37 – 40 de grade, mai ridicate în Câmpia Română. Minimele nocturne se vor situa în general peste 20 de grade. În cea mai mare parte a Transilvaniei, nord-vestul Moldovei și sudul Banatului,  disconfortul termic se va menține accentuat, iar temperaturile maxime se vor situa în general între 33 și 36 de grade.

 

 

 COMENTARII

WORDPRESS: 0