Campanie pentru voturi corecte

În Neamț va începe o campanie pentru descurajarea celor care vor să voteze ilegal pentru a favoriza un anume candidat sau partid. Primele acțiuni se vor desfășura în perioada 7 – 13 mai.

 

 

Începînd de săptămîna viitoare, polițiștii, jandarmii și pompierii vor desfășura o campanie de prevenire privind modalitatea de vot la alegerile locale din 10 iunie. Campania este intitulată ”Mita și votul ilegal înseamnă închisoare”. În cadrul acesteia, angajații Ministerului Administrației și Internelor vor împărți pliante și flyere cu privire la legile care pedepsesc votul ilegal. Pentru ca angajații MAI să fie cît mai activi în cadrul campaniei, reprezentanții Inspectoratului de Poliție al Județului Neamț, cei ai Inspectoratului pentru Situații de Urgență Neamț, cei ai Inspectoratului de Jandarmi Neamț, dar și reprezentanții Prefecturii Neamț au participat la o videoconferință care s-a desfășurat, pe această temă, vineri, 4 mai.

În cadrul acestei campanii, la nivelul fiecărui judeţ vor fi luate măsuri suplimentare pentru buna desfăşurare a alegerilor locale, fiind prezenţi ofiţeri din Corpul de Control al Ministerului Administraţiei şi Internelor, dar şi procurori desemnaţi de către Parchetul General. Angajaţi din cadrul serviciilor publice comunitare teritoriale (de permise şi paşapoarte) ale Ministerului Administraţiei şi Internelor vor asigura paza secţiilor de votare, dar şi respectarea ordinii publice.

Pentru asigurarea în bune condiţii a ordinii publice la alegerile locale din 10 iunie se va realiza o evaluare corectă a riscurilor identificate la nivelul fiecărui judeţ. De asemenea, la nivelul fiecărei unităţi administrativ-teritoriale vor fi evaluate locaţiile şi zonele care pot genera probleme pe perioada campaniei electorale şi a desfăşurării procesului electoral. În scopul pregătirii efectivelor, Direcţia Juridică a MAI a elaborat un ghid cu legislaţia din domeniu, care va fi distribuit structurilor din teritoriu.De asemenea, la nivel teritorial vor fi înfiinţate centre de comandă operaţionale şi centre de comunicare.


COMENTARII

WORDPRESS: 0