SVSU Săbăoani a câștigat etapa pe zona Roman a concursurilor serviciilor pentru situații de urgență

HomeActualitate

SVSU Săbăoani a câștigat etapa pe zona Roman a concursurilor serviciilor pentru situații de urgență

16 servicii voluntare din raionul de intervenție al Detașamentului de pompieri Roman au participat, pe stadionul „Moldova” din municipiul Roman, la etapa zonală a Concursurilor profesionale ale serviciilor voluntare și private pentru situații de urgență. La această etapă au participat SVSU din municipiul Roman și comunele Boghicea, Bozieni, Cordun, Doljești, Gâdinți, Gherăești, Horia, Icușești, Ion Creangă, Oniceni, Pâncești, Poienari, Săbăoani, Stănița și Tămășeni.

Probele de concurs au fost: pista cu obstacole pe 100 de metri; ștafeta 4 x 100 de metri; dispozitivul de intervenţie. La finalul celor trei probe ale concursului, clasamentul a fost următorul: Locul I – SVSU Săbăoani, Locul II – SVSU Gherăești, Locul III – SVSU Cordun. Cel mai bun pompier voluntar a fost desemnat Sergiu Dorcu, din cadrul SVSU Săbăoani.

„Concursurile profesionale fac parte din programul de pregătire al serviciilor voluntare pentru situaţii de urgenţă. Organizarea și desfășurarea acestora urmăresc dezvoltarea şi perfecţionarea aptitudinilor şi a deprinderilor specifice, necesare îndeplinirii acţiunilor de intervenţie în situaţii de urgenţă, dar și evaluarea nivelului de pregătire a capacităţii de intervenţie. Felicitări tuturor participanților!”, au precizat reprezentanții ISU Neamț.

Următoarea etapă a concursului va avea loc în data de 19 mai, pe stadionul „Cetatea” din Tîrgu Neamț, unde se vor întrece SVSU din raionul de intervenție al Detașamentului de pompieri Tîrgu Neamț. În data de 26 mai, pe stadionul „Cimentul” din orașul Bicaz se vor întrece SVSU din raionul de intervenție al Detașamentului de pompieri Piatra Neamț. În data de 2 iunie, pe stadionul „Moldova” din Roman se va desfășura etapa județeană, unde vor participa ocupanții primului loc de la fiecare etapă zonală și serviciile private pentru situaţii de urgenţă.

Comentarii

WORDPRESS: 0