Prima paginăEconomie

Zvonul disponibilizărilor de la Roman, infirmat de conducerea ArcelorMittal

Zvonul disponibilizărilor de la Roman, infirmat de conducerea ArcelorMittal

Dimensiune text

Ca urmare a unor zvonuri care circulă prin urbea romașcană legate de o nouă serie de disponibilizări ce s-ar pregări la ArcelorMittal Roman, Ziarul de Roman a solicitat un punct de vedere oficial de la conducerea unității. Unii lucrători ai fostei fabrici de țevi susțin că, din cauza nivelului mic de comenzi, s-ar intenționa trimiterea acasă a circa 250 de salariați ai fabricii, cu salarii compensatorii.

Acest zvon este infirmat de reprezentanții ArcelorMittal, care afirmă că societatea de la Roman „continuă eforturile de asigurare a încărcării fluxurilor de producție. În comparație cu 2016, piețele pe care acționează nu au mai continuat să se deterioreze și sunt mai stabile. Unitatea continuă să ia măsuri de adaptare la noile realități economice, inclusiv în a asigura servicii noi clienților și prin creșterea cotei de produse cu un nivel ridicat de ajustare și finisare. Scopul acestor transformări este continuarea stabilizării producției de la Roman”.

Ca atare, deocamdată, nu se intenționează demararea unui nou program de disponibilizări. „În acest an nu sunt prevăzute plecări voluntare!”, afirmă Dorian Dumitrescu, purtătorul de cuvânt pentru România al ArcelorMittal.

Pentru a risipi eventualele dubii ce ar putea plana asupra seriozității și profesionalismului companiei care a cumpărat societatea romașcană, acesta mai precizează că „reducerea personalului și măsurile de reorganizare derulate anul trecut s-au făcut exclusiv într-o manieră responsabilă din punct de vedere social, în cea mai mare măsură prin scheme de plecare voluntară și cu respectarea legilor în vigoare”.

 

 

Partajează articolul

COMENTARII

WORDPRESS: 0