Prima paginăEducatieInedit

„Zumba cu Vero”, la Colegiul Tehnic „Miron Costin”

Dimensiune text

Elevii de la Colegiul Tehnic „Miron Costin” din Roman au participat marţi, 2 februarie, la o activitate extraşcolară în cadrul programului „Olimpiadele K”, şi anume „Zumba cu Vero”. Activitatea a fost coordonată de profesoara Alexandra Măndăşescu, împreună cu cadrele didactice Ana-Maria Zăloagă, directorul liceului, şi Cristinica Sava, director adjunct. La această activitate au fost implicaţi peste 50 de elevi de la clasele a XII-a A, a XII-a C, a XI-a A şi a X-a C.

zumba 2„La finalul primului semestru, am dorit să le oferim elevilor noştri o bucurie, organizând pentru a doua oară la noi în liceu o oră de «Zumba cu Vero». Prin această activitate, am dorit să îmbinăm bucuria mişcării cu distracţia. Zumba este un program inspirat din dansurile latino şi creat de cunoscutul dansator şi coregraf columbian Alberto Perez încă din anii ’90. De-a lungul timpului, acest exerciţiu fizic a devenit popular datorită modului în care se efectuează. Zumba combină exerciţiile tipice de fitness şi aerobic cu mişcările specifice dansurilor latino – salsa, samba, merengue, flamenco – şi internaţionale – columbiana, reggaeton, country, folk şi, chiar, rock. O şedinţă de zumba îţi oferă energie, te binedispune şi aceasta pentru că, în urma exerciţiilor fizice repetate şi prelungite, creierul produce endorfine, care ajută la reducerea stresului şi îmbunătăţirea sistemului imunitar. Ne dorim ca elevele noastre să adopte un stil de viaţă activ şi o alimentaţie sănătoasă şi încercăm să le educăm în acest sens. Luând parte la orele de zumba, elevii au posibilitatea de a socializa atât între ei, cât şi cu profesorii, şi de a construi o relaţie frumoasă”, a precizat Ana-Maria Zăloagă, directorul Colegiului Tehnic „Miron Costin”.

zumba 3„«Zumba cu Vero» este un mod plăcut de a face mişcare, îţi eliberezi mintea de gândurile pesimiste, trupul de energiile negative, socializezi. Elevii au fost foarte încântaţi de această activitate, au făcut mişcare şi s-au distrat, deoarece acest lucru defineşte zumba. La activitate am avut un invitat special, pe profesoara de zumba fitness Veronica Bărculescu. Îi mulţumim pentru faptul că a acceptat invitaţia noastră şi pentru efortul depus pentru această activitate”, a precizat profesoara Alexandra Măndăşescu.

Partajează articolul
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

COMENTARII

WORDPRESS: 0