Prima paginăRoman

Zona străzii Ștefan cel Mare atrage investitori

Dimensiune text

O casă situată în centrul istoric (foto) a fost achiziționată, recent, de un om de afaceri. Imobilul, aflat într-o stare avansată de degradare, va fi reabilitat și transformat în locuință. O casă bătrînească, situată pe aceeași stradă, a fost cumpărată cu 90.000 de euro.

 

Lucrările realizate în cadrul Planului Integrat de Dezvoltare Urbană pe strada Ștefan cel Mare, ce presupun reabilitarea integrală a acestei străzi, înlocuirea rețelelor de utilități și modernizarea trotuarelor, au convins deja cîteva persoane că zona centrului istoric va deveni una atractivă. Anul trecut, o casă de pe strada Ștefan cel Mare a fost achiziționată cu 90.000 de euro, iar în acest an, un alt imobil de pe aceeași stradă a fost cumpărat de un om de afaceri, deși se afla într-o avansată stare de degradare.

Așa cum s-a intuit de ceva vreme, realizarea lucrărilor de reabilitare a infrastructurii străzii Ștefan cel Mare conduce la noi investiții imobiliare în zonă. Unele dintre clădirile situate pe această stradă au proprietari noi. Unii dintre aceștia au cumpărat terenuri pe care vor ridica noi imobile, iar alții au achiziționat imobilele existente, fie pentru a le reabilita, fie pentru a construi altele noi pe locul celor de pînă acum„, a explicat city-managerul Ovidiu Bojescu.

Imobilul situat lîngă „Casa Romașcană” a fost achiziționat recent de un om de afaceri din zona Romanului. Clădirea, care a găzduit, pe vremuri, o tipografie, era într-o stare avansată de degradare în momentul în care a fost cumpărată. Noul proprietar a decis să reabiliteze imobilul și să îl transforme în locuință. Lucrările de reabilitare a imobilului au început deja.

O astfel de achiziție a mai fost efectuată anul trecut, prin intermediul unei agenții imobiliare din Roman. Conform spuselor reprezentanților agenției imobiliare, casa bătrînească și terenul aferent au fost cumpărate cu 90.000 de euro, proprietarul intenționînd să construiască, în locul acelei case, o nouă locuință.

Partajează articolul
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  

COMENTARII

WORDPRESS: 1
 • Ics 9 ani

  Sa ghicim: si agentia imobiliare care a furnizat datele se numea acasa. Articolul e clar unul de promovare imobiliara, dar prost facut(no offence, alex). In primul rand un investitor, prin definitie, investeste banii.Adica ii pune la produs. Cine cumpara acum imobiliare pentru locuit INGROAPA banii, nu-i investeste.
  Deci titlul….nu se potriveste cu continutul.
  90.000 euro o darapanatura, chiar si in centrul istoric reabilitat e doar in visele umede ale agentilor imo. Or fi avand ceva proprietati pe acolo si vor sa le scada de pe inventar.
  Asta e din ciclul 30.000 un apartament din `80 in Roman (cand cu 18.000 s-au vandut NOI in Arad, sau cand cu 22-25.000 poti cumpara in Budapesta) – adica povesti imobiliare de adormit fraierii.