Prima paginăSocial

Ziua porţilor deschise, la Colegiul Tehnic „Miron Costin”

Ziua porţilor deschise, la Colegiul Tehnic „Miron Costin”

Dimensiune text

 

La Colegiul Tehnic „Miron Costin” Roman s-a desfăşurat marți, 3 martie, activitatea „Ziua porţilor deschise”, în cadrul proiectului iniţiat de Inspectoratul Școlar Județean Neamţ, „Galeria meseriilor”, prin care învăţământul profesional a beneficiat de o promovare accentuată.

La această activitate au participat elevii claselor a VIII-a de la Şcoala Gimnazială Stăniţa, Şcoala Gimnazială Bîra, Şcoala Gimnazială Dulceşti şi Şcoala de Artă „Sergiu Celibidache” Roman, însoţiţi de profesori şi diriginţi. Participanţii au primit informaţii despre oferta educaţională a colegiului pentru anul şcolar 2020 – 2021, despre importanţa competenţelor profesionale, despre stagiile de practică la agenţii economici.

Evenimentul a fost organizat de directorul Colegiului Tehnic „Miron Costin”, profesor Ana-Maria Zăloagă, directorul adjunct, profesor Cristinica Sava, responsabilii de catedre discipline tehnice şi s-a desfăşurat în corpurile A şi B ale colegiului, unde au fost organizate standuri expoziţionale şi ateliere de lucru pe domenii de specialitate: turism (lucrător hotelier, comerciant-vânzător), mecanic (mecanic auto, tinichigiu vopsitor auto). Au fost prezentate parteneriatele încheiate de unitatea de învăţământ cu agenţii economici la care se efectuează stagiile de practică, programul de studiu care le oferă tinerilor o calificare şi posibilitatea angajării mai rapide pe piaţa muncii, posibilitatea înfiinţării propriei firme sau derularea de activităţi ca PFA, firma de exerciţiu pentru evoluţia în carieră.

Elevii au vizitat cabinetele de informatică, cabinetul de legislaţie rutieră, atelierele mecanice şi electromecanice, minihotelul, cantina, cabinetele de specialitate, sala de festivităţi, bibliotecile, cabinetele medicale, sălile de sport.

În aceeaşi zi, în cadrul colegiului a avut loc dezbaterea „Integrarea la locul de muncă”, inclusă în calendarul evenimentelor propuse cu ocazia „Zilei Naţionale a Meseriilor”, desfăşurată la sala de festivităţi a corpului B. Invitaţi la activitate au fost reprezentanţi ai agenţilor economici cu care şcoala are încheiate parteneriate pentru desfăşurarea orelor de instruire practică – economist Decebal Popiţan – C.I.C.A Popiţan, şi inginer Ştefan Sescioreanu – reprezentant al SC Point Arhitects SRL Roman.

„Dezbaterea cu elevii a urmărit sensibilizarea elevilor cu privire la implicarea în propria devenire, la dobândirea unor competenţe profesionale care să îi propulseze spre o carieră de succes. Prezentarea modelelor de bune practici oferite de invitaţi a fost de bun augur, elevii adresând întrebări despre etapele angajării, despre posibilitatea avansării la locul de muncă, despre responsabilităţile fişelor de post, despre lucrul în echipă”, a precizat profesor Cristinica Sava, directorul adjunct al Colegiului Tehnic „Miron Costin”.

 

 

 

Partajează articolul

COMENTARII

WORDPRESS: 0