Prima paginăSanatate

Ziua Națională fără Tutun

Dimensiune text

Pentru a marca Ziua Națională fără Tutun, Direcția de Sănătate Publică Neamț, prin Compartimentul de Evaluare și Promovare a Sănătății, va desfășura mai multe activități.

 

 

Astfel, vineri, 16 noiembrie, la ora 11, va avea loc o activitate de informare și educare a elevilor de la Colegiul Național „Roman-Vodă” din Roman. Activitatea va fi susținută de medicul Gabriela Popovici, medic primar pneumolog, și de medicul Emanuel Nazaretian.

Ziua Națională fără Tutun, marcată în fiecare an în a treia joi a lunii noiembrie, oferă cadrul informării și sensibilizării populației cu privire la riscurile generate de consumul de tutun, practicile companiilor producătoare de tutun, demersurile forurilor internaționale privind lupta împotriva bolilor asociate consumului de tutun, precum și cu privire la dreptul fiecăruia dintre noi de a trăi sănătos. Obiectivele generale ale campaniei de informare-educare sunt: informarea și conștientizarea populației asupra riscurilor asociate consumului de tutun, creșterea numărului de persoane care renunță la fumat și protecția față de expunerea la fumul de tutun.

Partajează articolul

COMENTARII

WORDPRESS: 0