Ziua Națională a României, serbată la Roman. VIDEO

HomeCultural

Ziua Națională a României, serbată la Roman. VIDEO

 

 

Sâmbătă, 1 decembrie, mii de romașcani au înfruntat frigul și au fost prezenți, de la orele 12, în centrul municipiului Roman, unde, în Piața „Roman Vodă”, a avut loc ceremonialul militar-religios dedicat Zilei Naționale a României.

După o slujbă religioasă, au urmat alocuțiunile autorităților locale, ale parlamentarilor nemțeni, dar și mesajul invitaților din orașul basarabean Ștefan Vodă, oraș înfrățit cu municipiul Roman. După discursul primarului Lucian Micu, în cadrul manifestărilor a fost proiectat clipul „Vocea Romanului”, în care zece romașcani au vorbit despre orașul lor, transmițând un mesaj tuturor romașcanilor.

 

A urmat o paradă de tehnică militară și a autospecialelor Poliției, Pompierilor, Jandarmeriei, Serviciului de Ambulanță Județean și Poliției Locale. După artificiile tricolore colorate lansate la final cu prilejul zilei de 1 Decembrie, romașcanii s-au prins în horă, apoi au gustat din bucatele pregătite de municipalitate pentru cei prezenți, fasole cu cârnați și țuică fiartă.

 

 

 

 

 

Comentarii

WORDPRESS: 0