Prima paginăSocialEducatie

ZIUA MAMEI ÎN CENTRELE DE PLASAMENT. ÎN NEAMŢ 1.600 DE COPII SUNT ÎN SISTEMUL DE PROTECŢIE

ZIUA MAMEI ÎN CENTRELE DE PLASAMENT. ÎN NEAMŢ 1.600 DE COPII SUNT ÎN SISTEMUL DE PROTECŢIE

Dimensiune text

 

martisor ziua mameiPentru cei peste 1.600 de copii din sistemul de protecție al județului Neamț, ziua de 8 Martie este una încărcată de emoție, de sentimente contradictorii și puțină tristețe. Deși majoritatea copiilor au părinți, ei cresc departe de familii din diverse motive. Pentru ei, noțiunea de mamă, bunică, familie este distorsionată, iar dorul de mângâierea mamei reprezintă o durere surdă, de multe ori ascunsă printre lacrimi.

Cu toate acestea, mulți dintre copiii din centrele de plasament din Neamț au marcat și anul acesta Ziua Femeii, prin diverse activități, pentru a-și alina dorul de familie și pentru a face o bucurie celor din jur.

Copiii din cadrul Complexului de Servicii „Ion Creangă” Piatra Neamț au serbat în avans ziua de 8 Martie, mergând să-i viziteze cu o zi înainte pe bunicii care locuiesc la Centrul Social „Pietricica”. Ei le-au oferit mărțișoare și felicitări confecționate de ei, primind în schimb lacrimi de emoție și îmbrățișări. Bunicii i-au servit cu prăjituri și le-au oferit tuturor semne de carte realizate de ei, în semn de mulțumire, dar și ca un îndemn spre lectură. Copiii au fost vizibil emoționaţi și au ascultat cu atenție sfaturile și gândurile înțelepte ale unor oameni trecuți prin greutățile vieții și pe care singurătatea îi macină, dar care sunt dispuși să împărtășească din experiența lor. Copiii au fost invitați să revină la Centrul „Pietricica” pentru alte activități comune, acestea fiind atât în beneficiul tinerilor, cât și al vârstnicilor din cămin.

Citește și:   52 de elevi și 13 angajați din învățământ cu infecție COVID-19, 31 de clase în sistem online în județul Neamț

Și copiii din cadrul Complexului de Servicii „Ozana” Tîrgu Neamț vor marca Ziua Femeii. Aceștia au pregătit pentru miercuri, 9 martie, o serbare emoționantă intitulată „Toți în lume au o mamă”, la care au invitat să participe mame, surori, bunici, mătuși, nașe, foste asistente maternale, pentru a le aduce o mulțumire chiar dacă în acest moment nu le sunt aproape. Copiii le-au pregătit mici surprize, cântece și poezii dedicate femeilor, dar și daruri simbolice.

„Copiii noștri sunt niște luptători, care au reuşit să se adapteze în societate, chiar dacă au adunat într-un timp atât de scurt experienţe pe care mulți adulţi nu le au. Ziua de 8 Martie este una mai încărcată de emoție pentru ei decât pentru alți copii, este o zi serbată cu un strop de amărăciune, dar și entuziasm copilăresc. Cu toate acestea, reușesc mereu să se ridice spre lumină și să ne dea adevărate lecții de demnitate, putere și curaj“, a spus Cristina Păvăluță, directorul Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Neamț.

Partajează articolul
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

COMENTARII

WORDPRESS: 0