Ziua Armatei este sărbătorită pe 25 octombrie

HomeSocial

Ziua Armatei este sărbătorită pe 25 octombrie

 

În fiecare an, autoritățile locale organizează manifestări pentru a marca Ziua Armatei, sărbătorită în România pe 25 octombrie. Anul acesta, ceremonialul va fi ușor modificat, în sensul că reprezentanții Garnizoanei Roman, organizatorii evenimentului, au anunțat care sunt reglementările în vigoare legate de depunerea coroanelor.

„Cu ocazia «Zilei Armatei», Garnizoana Roman – ca reprezentant al Ministerului Apărării Naționale – organizează miercuri, 25 octombrie, de la ora 10.00, la Monumentul Eroilor din Cimitirul «Eternitatea», un ceremonial militar-religios dedicat acestui eveniment. În acest context, Garnizoana Roman face cunoscut faptul că, în conformitate cu Ordinul Ministrului Apărării Naționale nr. M64/2017, ordinea depunerii coroanelor este următoarea: Președintele României/Administrația Prezidențială, Parlamentul României, Guvernul României/Instituția Prefectului, Primarul localității unde are loc ceremonia, Președintele Consiliului Județean, Corp Diplomatic, Ministerul Apărării Naționale/Entitatea organizatoare. După încheierea ceremoniilor oficiale, pot fi depuse coroane și din partea altor entități sau persoane”, au precizat reprezentanții Primăriei municipiului Roman.

Noile modificări vin și ca urmare a faptului că a devenit o practică, în mai multe localități, ca la ceremoniale să depună coroane de flori și partidele, și societățile comerciale sau unitățile de învățământ, prelungind manifestările oficiale. Asta nu înseamnă că, după discursuri, ceremonialul religios și defilarea Gărzii de Onoare, romașcanii care nu sunt nominalizați în lege nu pot să-și manifeste respectul față de eroi și să depună coroane sau jerbe de flori.

 

 

Comentarii

WORDPRESS: 0