Ziua apei a fost sărbătorită de elevii Liceului Tehnologic „Vasile Sav”

HomeSocial

Ziua apei a fost sărbătorită de elevii Liceului Tehnologic „Vasile Sav”

 

 

Elevii Liceului Tehnologic „Vasile Sav” din Roman, au organizat joi, 22 martie, cu prilejul Zilei Mondiale a Apei, o acțiune prin care au distribuit în centrul orașului 600 de sticle cu apă plată tuturor celor care au trecut prin zonă la ora prânzului. Darul lor a fost însoțit de câte un „fluturaș” care conținea câteva informații referitoare la consumurile de apă la nivelul planetar dar și la fenomenul îngrijorător al lipsei acute de apă în tot mai multe zone ale lumii. În această activitate , tinerii au fost coordonați de profesorii Adriana Drăghici și Daniela Dăscălița, care, alături de elevi, au transmis romașcanilor îndemnul de a prețui apa.

Campania pe care au derulat-o tinerii de la „Vasile Sav” a fost foarte bine primită de beneficiarii acțiunii care i-au încurajat pe aceștia să continue misiunea de stimulare a conștiințelor pentru îmbunătățirea atitudinii față tot ceea ce mediul ne oferă cu generozitate .

„Acțiunea a fost realizată cu ajutorul elevilor noștri care au donat cele 600 de sticle, cantitatea de apă necesară campaniei pe care ne-am propus-o. Aceasta a fost o activitate din cadrul proiectului strategic Erasmus+ «Să observăm râurile și lacurile, să protejăm ecosistemele acvatice de apă dulce… să ne îmbunătățim atitudinile și comportamentele față de mediul înconjurător!», în care școala noastră este partener alături de școli din alte zece țări europene. Mesajul nostru adresat locuitorilor Romanului a fost propunerea de a ne chibzui mai bine consumurile de apă și de a acorda respectul cuvenit apei care rămâne pentru noi toți, esența vieții”, a declarat profesor Adriana Drăghici.

În fiecare an, la data de 22 martie se sărbătorește Ziua Mondială a Apei, iniţiativă adoptată de Conferinţa Naţiunilor Unite pentru Mediu şi Dezvoltare, care a avut loc în 1992, în contextul în care Organizaţia Naţiunilor Unite a declarat perioada 2005 – 2015, ca fiind Deceniul Internaţional al Naţiunilor Unite în „Apă pentru viaţă”.

„Studiile arată că un om consumă zilnic între doi şi patru litri de apă pe zi, dar această cantitate este preluată, într-o mare măsură, din alimente. Nevoia de apă pe timp de 24 ore a unui adult este de aproximativ 2,0 litri. În afara apei folosite pentru nevoile pur fiziologice, omul foloseşte apa şi în multiple alte scopuri: menţinerea curăţeniei corporale, pentru călirea şi creşterea rezistenţei organismului, pentru nevoi gospodăreşti sau menajere. Astfel cantitatea optimă de apă pentru un om în 24 ore ar fi de 100 litri. Deficitul de apă afectează deja mai mult de 40 la sută din oamenii de pe planeta noastră. Până în 2025 se estimează că 1,8 miliarde de oameni vor trăi în ţări sau regiuni cu un deficit enorm de apă… Sunt doar câteva date care ne atrag atenția asupra importanței vitale a apei, dar și asupra pericolelor care apar din risipirea rezervelor de apă ale Terrei”, a mai precizat profesor Adriana Drăghici.

 

 

 

 

Comentarii

WORDPRESS: 0