Zilele Medicale Nemțene, ediția a VII-a

Vineri după-amiază, la ora 16.00, în salonul hotelului Mariko Inn, a debutat a VII-a ediție a Zilelor Medicale Nemțene, eveniment de anvergură în lumea medicală din România.

 

 

Zilele Medicale Nemțene sînt organizate de Colegiul Medicilor din România, filiala Neamț, și Ordinul Asistenților Medicali Generaliști, Moașelor și Asistenților Medicali (OAMMR), manifestarea avînd loc la Roman pentru al treilea an consecutiv, prin grija doctorului Dan Gabriel Arvătescu, șeful secției Chirurgie din cadrul Spitalului Municipal de Urgență Roman și vicepreședinte al Colegiului Medicilor Neamț.

Debutul celei de-a șaptea ediții a fost marcat de medicul Iosif Koszeghi, președintele Colegiului Medicilor Neamț, în prezența a aproximativ o sută de medici și asistenți medicali. La activitate au participat profesor doctor Eugen Tîrcoveanu, șeful Clinicii I Chirurgie Iași, conferențiar doctor Alexandru Grigorovici, cadre universitare de la Universitatea de Medicină din Iași, profesor doctor Viorel Scripcaru, de la Clinica III Chirurgie Iași, Valerică Frățilă – președintele Casei Județene de Sănătate Neamț, Puiu Sîrbu – președintele OAMMR Neamț, deputatul Marius Neculai – care a fost și gazda evenimentului și Laurențiu Dan Leoreanu – primarul municipiului Roman.

La această ediție vor participa, în cele două zile de lucrări, peste 200 de medici și aproximativ 800 de asistenți medicali și vor fi prezentate 56 de lucrări din toate domeniile medicale.

Ediția, care a început cu alocuțiuni ale oficialităților, a continuat cu un emoționant moment: cunoscutul chirurg Dan Gabriel Arvătescu a citit un laudatio mentorului său, profesor doctor Eugen Tîrcoveanu, la finalul căruia toți cei din sală s-au ridicat în picioare, în semn de respect pentru medicul Tîrcoveanu, dar și pentru a se alătura gestului deosebit al doctorului Arvătescu.

Detalii despre acest important eveniment medical și impresiile celor prezenți la Zilele Medicale Nemțene veți citi în următoarea ediție a Ziarului de Roman.

 


COMENTARII

WORDPRESS: 1
  • Ing.Horga Mihai,Roman 6 ani

    Felicitări medicilor romaşcani pentru iniţiativa de a organiza acest important eveniment la
    Roman,Dr. Arvătescu-mare sufletist,sponsorilor şi susţinătorilor!
    Onoare-gestului de admiraţie şi recunoştinţă către profesorii medicilor romaşcani !
    Şi nu în ultimul rând oficialităţilor judeţului şi Romanului-sensibil ataşate evenimentului!