Prima paginăSocialEducatie

„Ziarul de Roman” face ghiozdanul copiilor nevoiaşi

Dimensiune text

Cei trei copii ai familiei Daraban au primit tot ce le trebuie pentru şcoală, cu sprijinul omului de afaceri Dumitru Ouatu.

Ionuţ, Bogdan şi Mihăiţă Daraban au primit joi, 13 septembrie, tot ce le trebuie pentru a putea începe şcoala. Ghiozdane pentru fiecare, treninguri, articole de lenjerie, şosete, caiete, blocuri de desen şi acuarele, penare echipate, creioane colorate, toate i-au făcut fericiţi pe cei trei frăţiori. Alături de acestea s-au aflat trei perechi de încălţăminte pentru toamnă şi iarnă, pentru mama băieţilor, Magda Dărăban. O surpriză neaşteptată, care a lăsat-o fără grai pe femeia care ieşea din casă cu papuci de împrumut, întrucât unica sa pereche de încălţăminte erau o pereche de şlapi din plastic. „Nu am cuvinte să mulţumesc pentru tot ceea ce am primit. Niciodată în viaţa mea nu am avut aşa de multe lucruri odată. Este cel mai frumos cadou pe care l-am primit”, a spus Magda Daraban cu ochii în lacrimi.

Băieţii, în schimb, nu-şi puteau opri zâmbetele în timp ce îşi împărţeau penarele şi treningurile după mărimi şi deschideau pentru a zecea oară penarele, bucurându-se de fiecare creion şi gumă aflate înăuntru. Bucuros nevoie mare, mezinul Ionuţ ne-a recitat şi o poezie învăţată în primul său an la grădiniţă.

În spatele darului făcut copiilor din familia Daraban se află omul de afaceri Dumitru Ouatu, cel care a donat suma necesară pentru ca cei trei băieţi să aibă parte de un început de an şcolar aşa cum nici n-au visat. „Eu cred că cea mai mare bogăţie a unui om sunt copiii. Sunt singura avere, pentru care nu se plăteşte niciun impozit şi care îţi aduce necontenit bucurie”, a spus Dumitru Ouatu.

Cazul familiei Daraban a fost prezentat în „Ziarul de Roman” din 6 septembrie. Cei trei frăţiori de patru, şase şi 12 ani locuiesc împreună cu părinţii într-o casă naţionalizată de pe strada Ștefan cel Mare. Singurul venit al familiei îl reprezintă alocaţia copiilor şi banii pe care tatăl lor îi câştigă ca zilier în construcţii. Mihăiţă, cel mai mare dintre băieţi, este elev în clasa a VI-a la Școala „Alexandru Ioan Cuza” şi este pasionat de teatru. A jucat roluri încă de la grădiniţă şi îşi doreşte foarte mult să ajungă actor. Până la statutul de actor profesionist, Mihăiţă aspiră să intre în trupa de teatru „Gong” a tinerilor romaşcani. Bogdan are şase ani şi va începe luni viaţa de şcolar, la clasa pregătitoare, tot la Școala „Alexandru Ioan Cuza”. Deşi are doar patru ani, Ionuţ a depăşit deja grupa piticilor şi, de luni, va merge la grupa mijlocie.

Partajează articolul

COMENTARII

WORDPRESS: 0