HomeSocial

„Ziarul de Roman” ajută copiii să meargă la școală

Cei trei copii ai familiei Fes, a căror situație a fost prezentată în  Ziarul de Roman din 30 august, au primit luni tot ce le trebuie pentru a putea începe școala. Familia Fes trăiește la Horia, într-o casă dărăpănată, singurul venit fiind un salariu minim pe economie.

Luni, 9 septembrie, echipa „Ziarului de Roman” s-a întors în curtea familiei Fes din Horia. Și nu ne-am întors cu mâna goală. Impresionați de situația grea a familiei cu trei copii, care trăiește dintr-un singur salariu și acela minim pe economie, cititorii ziarului nostru au adus la redacție trusouri de școală pentru Delia, Dănuț și Cosmin. Caiete, cărți de colorat, cărți de povești, adidași, ghiozdane, truse de geometrie, carioci, creioane, stilouri și articole de lenjerie reprezintă, în mare, cadourile de care s-au bucurat cei trei copii ai familiei Fes din Horia. Cu mânuțele lor mici au defăcut ambalajele rând pe rând, nevenindu-le să creadă că toată această bogăție a nimerit în curtea lor sărăcăcioasă. „Uite mamă, acuarele din alea bune !”, „Mamă, cartea asta ne-a arătat-o și doamna la școală”, a strigat Delia, când a dat peste „Lumea celor care nu cuvântă” a lui Emil Gârleanu. „Într-o săptămână o termin de citit”, a spus, apoi, repede, apreciind din ochi grosimea volumului. Cu greu și-a găsit mama cuvinte pentru a mulțumi pentru tot ce au primit. „Niciodată nu le-am cumpărat așa de multe odată. Le luam cât să aibă și ei câte ceva, să poată merge la școală. Chiar dacă nu ne ajungem cu banii și ne descurcăm greu, totdeauna mă gândesc întâi la copii. Câteodată nu mănânc eu ca să aibă ei o bucățică. Mă întreabă: mamă, dar tu de nu ți-ai pus? Și le spun că nu-mi trebuie, sau că o mănânc mai târziu”, mărturisește Nadia Fes, mama celor trei copii. Familia Fes trăiește în Horia, într-o casă gata să se dărâme, proprietate a bunicilor copiilor. Familia se descurcă cu mare greutate, singurul venit al familiei fiind salariul de 700 de lei al capului familieri, care lucrează ca agent de pază. Doi dintre copii merg la școală. Delia este elevă în clasa a VI-a și la sfârșitul anului trecut a obținut mențiune, Dănuț este în clasa a II-a, iar Cosmin va începe peste câteva zile grădinița. Toți trei vor avea parte de un început de an școlar așa cum nici n-au visat cu sprijinul „Ziarului de Roman” și al unei familii de romașcani, care a dorit să rămână anonimă și care a avut grijă ca micuților să nu lipsească nimic pentru a fi fericiți în prima zi de școală. Toți romașcanii care doresc să se alăture campaniei „Ajută un copil să meargă la școală” deschisă de Ziarul de Roman și care vor și pot să lumineze un chip de copil sunt așteptați să se adreseze redacției noastre. Împreună vom încerca să facem ca și în familii nevoiașe prima zi de școală să fie o bucurie și nu o povară.

Comentarii

WORDPRESS: 3
 • Elena 9 ani ago

  Felicitari, pentru aceasta actiune! Speram, ca se vor alatura cat mai multi acestei campanii si,cu ajutorul lui Dumnezeu si a multor oameni cu suflet mare,vor merge la scoala, multi copii care au o situatie precara…Doamne ajuta!

  • mos craciun 9 ani ago

   Nu e cu ajutorul lui Dzeu. E cu ajutorul ziarului, nu ai citit ?
   Oare ion Creanga cum s-a dus la scoala fara ajutorul ziarelor ?

   • User 9 ani ago

    S-au dus la scoala mai greu, cu mai putine rechizite, cu eforturi mai mari fara ajutorul ziarului. Daca esti asa deranjat ca a aparut un articol despre ajutorul dat de ziar, nu-l citi. Sau tu faci acte de caritate fara sa stie nimeni. Nici cel pe care l-ai ajutat.