Zeci de studenți indieni refugiați din Ucraina, cazați la Roman

HomeSocial

Zeci de studenți indieni refugiați din Ucraina, cazați la Roman

Prefectura Neamț a informat că, în cursul serii de luni, 28 februarie, la internatele liceelor din Roman au fost cazați zeci de studenți indieni, refugiați din Ucraina. Conform prefectului Adrian Niță, în jurul orei 23, un număr de 27 de studenți au fost cazați la Colegiul Tehnic „Danubiana” și alți 32 la Colegiul Tehnic „Miron Costin”.

Prefectul s-a aflat luni seară la Roman, unde s-a interesat și de victimele accidentului de la finalul săptămâni trecute, în care a fost implicată o familie de refugiați ucraineni. „Am vizitat la hotel copiii din Ucraina care sâmbătă au suferit accidentul auto. Sunt bine și au afirmat că nu se așteptau sa fie tratați atât de bine de către romani. Am fost la spital și am vorbit cu mama lor. Marți va fi operată și speram ca în câteva zile să îi putem trimite la rude în Polonia”, a afirmat prefectul Adrian Niță.

Conform reprezentanților prefecturii, dintre refugiații ucraineni sosiți în Piatra Neamț cu primele două autocare, în cursul nopții de sâmbătă spre duminică, ieri mai rămăseseră la punctele de cazare doar patru persoane. Pentru un al treilea transport de refugiați, de 15 adulți și șapte copii, fusese oferită găzduire în spațiile de cazare de la ștrandul din Piatra Neamț. În cursul nopții trecute, dintre refugiații sosiți până acum, opt persoane (șapte femei și un minor), care fuseseră cazate temporar la Colegiul Național „Gheorghe Asachi” din Piatra Neamț, au plecat către Italia, iar alte cinci (patru femei și un minor), care fuseseră cazate la Mănăstirea de maici Scăricica, au plecat către București.

 

 

 

Foto, video: Prefectura Neamț

 

 

 

Comentarii

WORDPRESS: 0