Prima paginăActualitate

Zeci de pietoni sancționați de polițiști

Zeci de pietoni sancționați de polițiști

Dimensiune text

 

Luni, 22 mai, sub coordonarea Direcției Rutiere a Poliției Române, polițiștii nemțeni, din cadrul structurilor de poliție rutieră și ordine publică, au desfășurat o acțiune pentru prevenirea evenimentelor rutiere în care sunt implicaţi pietonii. Acțiunea s-a desfășurat atât în mediul urban, cât și în mediul rural și i-a avut în vedere, în mod special, pe pietonii care nu respectă normele rutiere.

Astfel, luni, polițiștii au aplicat 123 de sancțiuni contravenționale, pentru nerespectarea prevederilor OUG 195/2002 privind circulația pe drumurile publice, dintre care 44 pietonilor, pentru utilizarea necorespunzătoare a platformei drumului public. Pietonii au fost sancționați în 41 de cazuri pentru traversarea neregulamentară a drumului public, iar în trei situații pentru deplasarea necorespunzătoare pe partea carosabilă. Din totalul sancțiunilor dispuse, în 23 de cazuri polițiștii nemțeni au aplicat sancțiunea avertismentului.

Marți, 23 mai, polițiștii nemțeni au fost angrenați într-o acțiune coordonată la nivel național pentru prevenirea evenimentelor rutiere produse pe fondul neacordării priorităţii de trecere pietonilor aflați în traversarea regulamentară a drumului public. Aceștia au acționat pentru prevenirea evenimentelor rutiere produse pe fondul neacordării priorității de trecere pietonilor și autovehiculelor care au acest drept. Pentru neregulile descoperite în trafic, au fost aplicate aproape 139 de sancțiuni contravenționale, nouă dintre acestea fiind pentru neacordarea priorităţii de trecere pietonilor aflați în traversarea regulamentară a drumului public și zece pentru neacordarea priorităţii de trecere vehiculelor care au acest drept. Totodată, polițiștii au reținut 24 de permise de conducere pentru nerespectarea altor norme rutiere.

„Activitățile fac parte dintr-un plan de acțiune ce se desfășoară săptămâna aceasta, în fiecare zi polițiștii acționând pentru prevenirea și combaterea fiecărei cauze generatoare a accidentelor rutiere”, precizează un comunicat al IPJ Neamț.

 

 

COMENTARII

WORDPRESS: 0