Prima paginăActualitateNeamt

Zeci de incendii din cauza instalațiilor electrice

Dimensiune text

În primele zece luni ale acestui an au avut loc 35 de incendii în judeţul Neamţ care au fost provocate de utilizarea defectuoasă sau de improvizaţiile la instalaţiile şi echipamentele electrice, conform statisticilor Inspectoratului General pentru Situaţii de Urgenţă.

Din acest motiv, reprezentanţii E.ON susţin că este foarte important ca toţi utilizatorii de energie electrică să acorde atenţie permanentă atât modului de funcţionare a instalaţiilor, cât şi a receptoarelor electrice, mai  ales odată cu venirea sezonului rece, când au loc şi cele mai multe incendii provocate de aparatele de încălzit electrice. Pentru majoritatea locuinţelor, dimensionarea instalaţiilor în faza de proiectare nu a avut în vedere utilizarea mijloacelor electrice de încălzire/producere apă caldă sau de preparare a hranei. De aceea, la achiziţionarea unor receptoare electrice în plus faţă de dotarea iniţială este obligatorie verificarea instalaţiilor pentru a determina dacă acestea pot prelua în siguranţă consumul suplimentar.

Reprezentanţii E.ON mai precizează că proiectarea, execuţia sau modificarea instalaţiilor electrice trebuie realizate de specialişti autorizaţi pentru astfel de activităţi. Meşterii de ocazie implică riscuri vitale, ce nu trebuie să fie asumate de nimeni sub motivul unor costuri mai mici, deoarece incendiile distrug bunuri materiale, locuinţe, şi chiar vieţile celor dragi. Contactele slăbite, comutatoarele, prizele sau tablourile electrice uzate pot duce la incendii, la pagube materiale, chiar la pierderi de vieţi omeneşti.

Partajează articolul

COMENTARII

WORDPRESS: 0