Prima paginăSocial

Weekend cu precipitații mixte, în întreaga țară

Weekend cu precipitații mixte, în întreaga țară

Dimensiune text

 

 

Administrația Națională de Meteorologie a emis vineri o informare vizând precipitații mixte, valabilă pentru întreg teritoriul țării, în acest weekend.

Conform meteorologilor, de vineri, 19 ianuarie, ora 20, până sâmbătă, 20 ianuarie, ora 8, se vor semnala ninsori local însemnate cantitativ la munte, predominant ninsori în Maramureș și Transilvania, precum și precipitații mixte în Moldova, ghețuș, polei. Astfel, în cursul nopții de vineri spre sâmbătă (19 spre 20 ianuarie), în zonele montane va ninge, local mai însemnat cantitativ și se va depune strat nou de zăpadă. În Maramureș și în Transilvania vor predomina  ninsorile, în Moldova vor fi precipitații mixte și local se va forma ghețuș sau polei.

De sâmbătă, 20 ianuarie, ora 15, până duminică, 21 ianuarie, ora 6, se va semnala ploaie, lapoviță și ninsoare și vânt moderat în Muntenia și Dobrogea, intensificări ale vântului la munte, local ninsori viscolite în Carpații Meridionali și de Curbură. Astfel, din a doua parte a zilei de sâmbătă, 20 ianuarie, aria precipitațiilor se va extinde în sud și sud-est. În Muntenia și în Dobrogea acestea vor fi în general moderate cantitativ, ploaie și lapoviță la început, iar în cursul serii și al nopții predominant ninsoare, astfel că se va depune strat nou de zăpadă în medie de 4 – 8 centimetri, local în jurul a 10 centimetri. În zona montană, în special în Carpații Meridionali și de Curbură, temporar va ninge.

Vântul se va intensifica în cursul nopții de sâmbătă spre duminică (20 spre 21 ianuarie) la munte, mai ales pe creste, cu rafale de peste 70 km/h, local viscolind sau spulberând zăpada, iar în sud și sud-est va deveni moderat, cu intensificări de până la 40 – 45 km/h local în Dobrogea.

Meteorologii mai precizează că, începând din a doua parte a zilei de duminică, 21 ianuarie, aria precipitațiilor va fi în extindere în majoritatea regiunilor și, treptat, vor predomina ninsorile.

 

Partajează articolul

COMENTARII

WORDPRESS: 0