Prima paginăSocial

Vremea se răcește accentuat. Zile cu vânt puternic și precipitații mixte

Vremea se răcește accentuat. Zile cu vânt puternic și precipitații mixte

Dimensiune text

 

Administrația Națională de Meteorologie a emis vineri o informare vizând intensificări ale vântului, răcire accentuată și precipitații mixte, în întreaga țară, de sâmbătă seară până luni dimineață.

Conform meteorologilor, în intervalul sâmbătă, 14 martie, ora 18 – luni, 16 martie, ora 10, vântul va avea intensificări temporare la munte, în sudul Moldovei și al Banatului, în Dobrogea, Muntenia și în cea mai mare parte a Olteniei, cu viteze la rafală de 50 – 70 km/h.

În noaptea de sâmbătă spre duminică (14 spre 15 martie) și în prima parte a zilei de duminică, aria precipitațiilor va cuprinde regiunile sudice și sud-vestice. Vor fi ploi, care se vor transforma local în lapoviță și ninsoare. Cantităţile de apă vor depăşi, izolat, 10 – 15 l/mp.

Valorile termice vor fi în scădere accentuată, iar vremea va deveni mai rece decât în mod obişnuit la această dată. În noaptea de duminică spre luni (15 spre 16 martie) se vor înregistra temperaturi predominant negative şi se va produce brumă, iar în estul Transilvaniei minimele vor coborî sub limita gerului.

Intensificări ale vântului vor fi în noaptea de vineri spre sâmbătă (13 spre 14 martie) în Carpații Meridionali și Carpații de Curbură, cu rafale de 70 – 100 km/h, iar la viteze mai reduse și în sud-estul teritoriului.

Vremea se va menține rece, mai ales în timpul nopților și dimineților de la începutul săptămânii viitoare și local se va produce brumă.

 

 

COMENTARII

WORDPRESS: 0