Prima paginăSocial

Vreme rea până sâmbătă dimineață. Ploi și ninsori în întreaga țară

Vreme rea până sâmbătă dimineață. Ploi și ninsori în întreaga țară

Dimensiune text

Administrația Națională de Meteorologie a actualizat miercuri avertizările emise la început de săptămână, prelungind intervalul până la care țara noastră va fi afectată de vreme rea până sâmbătă dimineață.

Conform meteorologilor, în intervalul miercuri, 17 martie, ora 10:00 – joi, 18 martie, ora 6:00 (COD GALBEN), vor fi precipitaţii în zonele montane şi submontane, precum și în cea mai mare parte a Moldovei și local în Transilvania și se vor acumula cantități de precipitații de 15-25 l/mp și izolat 30 l/mp.

La munte va ninge, iar în Transilvania și în vestul și nordul Moldovei vor predomina ninsorile, astfel încât stratul de zăpadă nou depus va fi consistent, iar în rest vor fi mai ales ploi.

Local, vântul va avea intensificări cu viteze de 55-65 km/h, iar în zona de munte, la peste 1.500 de metri altitudine, temporar va sufla tare, cu rafale de 70-90 km/h, viscolind ninsoarea şi determinând scăderea vizibilităţii. Pe intervale mai scurte de timp, intensificări ale vântului vor fi și în Banat, Crișana, sud-vestul Olteniei și nord-estul Munteniei, cu viteze în general de 50-60 km/h.

Miercuri, între orele 10:00 – 23:00 (COD PORTOCALIU), în zona Carpaților Meridionali și de Curbură va continua să ningă abundent, iar vântul va avea intensificări susținute, cu rafale de peste 90-110 km/h, în special la altitudini de peste 1.500 de metri, unde va fi viscol puternic, zăpada troienită, iar vizibilitatea va scădea sub 50 de metri.

În intervalul joi, 18 martie, ora 6:00 – sâmbătă, 20 martie, ora 10:00, aria precipitațiilor va cuprinde cea mai mare parte a țării. La munte va ninge, în sudul Banatului, în Transilvania, în Maramureș, în cea mai mare parte a Moldovei, precum și în zona subcarpatică a Olteniei și a Munteniei treptat vor predomina ninsorile, iar în rest vor fi mai ales ploi. Local se vor acumula cantități de apă ce vor depăși 15-20 l/mp și pe arii restrânse 25 l/mp, îndeosebi în zona de munte.

În intervalul joi, 18 martie, ora 6:00 – sâmbătă, 20 martie, ora 10:00 (COD GALBEN), în zona de munte va continua să ningă, temporar însemnat cantitativ și se va depune strat nou de zăpadă peste cel foarte important deja depus.

 

 

 

 

Partajează articolul

COMENTARII

WORDPRESS: 0