Vreme caldă în următoarele două săptămâni

HomeSocial

Vreme caldă în următoarele două săptămâni

 

prognoza-meteo-680x365În următoarele două săptămâni, vremea va continua să se menţină caldă, valorile termice având mici oscilaţii în majoritatea zonelor ţării, iar probabilitatea de apariţie a precipitaţiilor va fi mai ridicată în intervalul 8 – 11 aprilie şi după data de 13 aprilie, potrivit prognozei Administraţiei Naţionale de Meteorologie, valabile pentru perioada 4 – 18 aprilie.

În Moldova, în intervalul 4 – 9 aprilie valorile termice diurne vor fi mult mai ridicate decât mediile climatologice specifice perioadei şi se vor situa între 20 şi 25 de grade. În următoarele două zile, acestea se vor situa în jurul normelor, iar media maximelor regionale nu va mai trece de 17 grade. Ulterior, temperaturile vor mai creşte şi vor oscila între 19 şi 22 de grade. Temperaturile nocturne vor creşte semnificativ, de la o medie de 3 grade în prima zi, până la o medie de 10 grade în dimineaţa zilei de 8 aprilie. În zilele următoare vor mai avea variaţii de maximum 2 – 3 grade. Până în data de 8 aprilie, doar izolat vor cădea ploi de scurtă. Între 9 şi 11 aprilie vor fi averse în general moderate cantitativ. Ploi de scurtă durată, dar pe arii restrânse şi slabe cantitativ, vor putea să mai apară şi după această dată.

La munte, până sâmbătă, 9 aprilie, vremea va fi foarte caldă, iar cele mai mari temperaturi diurne se vor înregistra la mijlocul acestui interval, când media maximelor termice va fi de 26 – 27 de grade. Duminică, 10 aprilie, valorile termice vor deveni normale pentru această perioadă, apoi se va încălzi din nou, dar nu la medii de peste 23 de grade. Regimul termic nocturn va fi caracterizat de valori medii, în general, între 7 şi 10 grade, cu cele mai mici valori în prima zi a săptămânii şi cele mai ridicate în noaptea de 7 spre 8 aprilie. Averse pe arii extinse vor fi în zilele de 9 şi de 10 aprilie, când sunt posibile cantităţi mai importante de apă şi din nou, după data de 14 aprilie, dar, în general, slabe cantitativ. În restul intervalului, ploile vor fi posibile izolat.

 

Comentarii

WORDPRESS: 0