Vrea să fie polițist ca să apere legile

Petrișor Constantin  (foto) este elev în clasa a XI-a la Colegiul Tehnic „Danubiana” și vrea să fie ofițer de poliție. Nu îl atrage atît uniforma, cît dorința pe care o manifestă din copilărie, aceea de a face ceva pentru ca legile și ordinea să fie respectate.

 

Întotdeauna mi-a plăcut ordinea și nu pot să stau să privesc cum unii, cu bună-știință, fac doar ce le trece prin cap, în interesul lor. Mă consider un luptător și cred că pot să fac ceea ce-mi propun„, a spus Petrișor.
Colegii lui Petrișor au încredere în el și îl recunosc drept conducător, el fiind votat în clasă ca reprezentant al acestora în Consiliul școlar al elevilor și vicepreședinte al acestui for reprezentativ al elevilor.

Petrișor are doar note mari la școală. Faptul că părinții săi au plecat la muncă în Italia, pentru un trai mai bun, și că a rămas în grija bunicilor nu l-a făcut să-și neglijeze îndatoririle de elev. „Vreau ca părinții mei să fie mîndri de mine„, a spus Petrișor.
El a terminat clasa a IX-a cu media 8,84 și clasa a X-a cu media 9,50 și participă întotdeauna la activitățile extrașcolare organizate în școală, fie că este vorba de „Sanitarii pricepuți” sau de proiecte europene.
Îmi place să mă implic în tot felul de activități, pentru că din toate acestea poți învăța cîte ceva. Dacă reușesc să iau și un premiu, e cu atît mai bine„, a spus Petrișor.

 

Societatea Marsat Roman, prin managerul Vasile Balcan, susține performanța școlară și interesul tinerilor pentru o carieră de succes, prin acordarea a șase burse școlare al căror cuantum este de 15.000 de lei pentru fiecare an școlar, începînd cu luna martie 2012. Bursele lunare, pe perioada completării studiilor,  sînt condiționate de menținerea sau depășirea performanțelor  școlare ce-i recomandă pe bursieri ca viitori specialiști ce vor contribui la prosperitatea și renumele comunității.


COMENTARII

WORDPRESS: 0
error: Content is protected !!