Vor fi schimbări în lotul HCM Roman

Cu două etape înainte de finalul Ligii Naționale feminine de handbal, ediția 2011-2012, HCM Roman a reușit să adune puncte suficiente pentru a-și păstra locul în primul eșalon. De acum, gîndurile se îndreaptă către vacanță, dar și către viitorul sezon.

 

 

Primarul Laurențiu Leoreanu a ținut să facă o serie de precizări în cadrul unei conferințe de presă: “Am avut un lot decimat timp de trei sferturi din campionat. Căpitanul Carmen Stoleru a fost accidentată o perioadă, iar Luciana Marin aproape că n-a jucat deloc. Am avut și neînțelegeri la echipă. Am îndepărtat cîteva jucătoare care erau bune pe teren, dar nu și în calitate de oameni. Pentru mine contează foarte mult caracterul. Cînd pui interesul personal mai presus de interesul echipei, nu mai avem ce discuta. Handbalul este un sport de echipă. Cînd își face loc și trădarea … Eu nu iubesc nici tradarea și nici pe trădători. Măsurile luate s-au dovedit a fi bune, dar au slăbit echipa. Am adus o jucătoare de națională, pe Ionela Goran, campioană olimpică și vicecampioană mondială. Vom face o analiză la sfîrșitul campionatului și ne vom lua rămas bun de la cîteva jucătoare, astfel încît noul lot și pregătirea de vară să ne permită abordarea noului campionat de pe poziția celui care manifestă, motivat, dorința de a merge într-o cupă europeană. Sperăm să încheiem campionatul cu o victorie acasă”.

 

Nouă echipe românești în cupele europene

 

Dacă tot a venit vorba de cupele europene, Federația Română de Handbal a emis un comunicat prin care anunță de cîte echipe va fi reprezentată România în Europa în sezonul 2012-2013, în funcție de Regulamentul EHF și conform punctajului și clasării țării. La feminin, România se află pe locul 5 în Europa și va fi reprezentată de două echipe în Champions League, două în Cupa EFH și una în Cupa Cupelor. La masculin, România este a noua și va avea patru echipe, una în Champions League, două în Europa Cup (comasare a Cupei Cupelor și Cupei EHF) și una în Challenge Cup.


COMENTARII

WORDPRESS: 0
error: Content is protected !!