HomeSocialRoman

Voluntarii fac viața frumoasă copiilor sărmani

Cadre medicale din oraş sau din străinătate s-au implicat în acţiuni de voluntariat în cadrul Fundaţiei Umanitare „Pacea”.

voluntar 1Activitatea Fundaţiei Umanitare „Pacea” din Roman este susţinută de persoane cu suflet care activează în regim de voluntariat. „Lucrând într-un mediu în care zi de zi te întâlneşti cu sărăcia, indiferenţa, mizeria, cu plafonarea şi lipsa de speranţă, te gândeşti deseori dacă nu cumva omenirea începe să involueze. Singurele motive care te pot, totuşi, menţine într-o notă optimistă sunt rezultatele muncii, mulţumirea acelor persoane care beneficiază de un anumit serviciu, de o învăţătură bună, de un exemplu pozitiv sau de o rază de speranţă şi, mai presus de orice, de oameni care doresc să facă un bine. O astfel de persoană este doamna doctor Maria Tălmăcel, din Roman, medic specialist în medicina de urgenţă, unul dintre medicii voluntari care, săptămânal, rup din puţinul lor timp liber pentru a-i ajuta pe cei săraci prin consultaţii şi tratamente oferite gratuit. Doamna doctor ne ajută şi în procesul educativ, venind la copiii care învaţă la Centrul Social pentru a-i informa şi educa în sens preventiv în caz de accidente. Îi mulţumim pentru bunăvoinţa, pasiunea, exemplul şi dăruirea de care dă dovadă în aceste acţiuni”, a spus părintele Lucian Bobârnac, preşedintele Fundaţiei Umanitare „Pacea”.

Copiii de la Fundaţia „Pacea” au avut un sprijin şi în medicii străini. Doctorul austriac Helmut Euler-Rolle, de exemplu, a oferit un ecograf nou, dar şi alte aparate medicale necesare pentru dotarea cabinetului medical care funcţionează în cadrul fundaţiei.

Comentarii

WORDPRESS: 0