Membrii Asociaţiei „Muşatinii” au pregătit brioşe pe care le-au vîndut în scop caritabil. Cu banii obţinuţi a fost cumpărat un aragaz pentru o familie cu nouă copii din Băluşeşti.
Elevii voluntari membri ai Asociaţiei „Muşatinii” au lăsat deoparte stilourile şi caietele şi au intrat în bucătărie pentru un scop umanitar. Sub îndrumarea a doi voluntari francezi, Mäel şi Charlene, ei au preparat brioşe franţuzeşti pe care, apoi, le-au vîndut.
Cu banii obţinuţi au cumpărat un aragaz şi dulciuri pentru nouă frăţiori din comuna Băluşeşti, cărora o boală necruţătoare le-a răpit mama. Voluntarii muşatini au fost sprijiniţi în demersul lor umanitar de restaurantul „Say”, care le-a pus bucătăria la dispoziţie, şi de Asociaţia „Caritas”, care a asigurat transportul voluntarilor la Băluşeşti şi care a completat suma strînsă de elevi astfel încît să poată fi cumpărat aragazul.
Experienţa a fost una deosebită pentru tinerii romaşcani, care s-au arătat impresionaţi de greutăţile familiei pe care au ajutat-o, de maturitatea copiilor şi care s-au arătat dispuşi să răspundă prezent ori de cîte ori le va mai fi solicitat ajutorul. „Din punctul meu de vedere, aceasta a fost o campanie win-win, pentru că am învăţat lucruri noi şi pentru că i-am ajutat şi pe cei din jurul nostru„, a spus Lucian.
„Pentru mine a fost frumos să văd că, prin munca noastră, am putut să aducem un zîmbet pe chipul unor copii atît de încercaţi de soartă. Zîmbetul şi cuvintele lor de mulţumire au fost o răsplată minunată, care mi-a arătat că ceea ce facem noi merită efortul. Activitatea aceasta m-a învăţat că trebuie să dăm o mînă de ajutor oricui are nevoie„, a spus Izabela.
„M-a impresionat faptul că, deşi acei copii aveau resurse materiale limitate, zîmbeau tot timpul. Mă bucur că i-am putut ajuta şi sper să o facem în continuare„, a afirmat Ruxandra. „Obiectivele proiectului nostru, pe care l-am intitulat «Om bun», au vizat atît dezvoltarea unor aptitudini practice în rîndul adolescenţilor participanţi, cît şi sensibilizarea comunităţii locale la cazurile umanitare. Entuziasmul cu care tinerii s-au implicat în activităţi mă face să cred că vom avea multe alte astfel de proiecte în continuare. Am fost asiguraţi şi de sprijinul pe termen lung al celor doi voluntari din Franţa, care au promis că vor reveni la Roman şi pentru alte colaborări„, a spus profesorul Ovidiu Albert, coordonatorul Asociaţiei „Muşatinii”.
Comentarii