Prima paginăSocial

Vizită în Belgia a elevilor și profesorilor Colegiului Tehnic „Petru Poni”, în cadrul proiectului „Hooked on Mathematics”

Vizită în Belgia a elevilor și profesorilor Colegiului Tehnic „Petru Poni”, în cadrul proiectului „Hooked on Mathematics”

Dimensiune text

 

În perioada 14 – 18 octombrie, la școala „Da Vinci Campus”, din localitatea Ronse, Belgia, a avut loc cea de-a patra reuniune transnațională – Short-term exchanges of groups of pupils – din cadrul proiectului Erasmus+ „Hooked on Mathematics”, ce se implementează la Colegiul Tehnic „Petru Poni” din Roman în perioada 1 septembrie 2018 – 31 august 2020.

Colegiul Tehnic „Petru Poni” din Roman beneficiază, în perioada 1 septembrie 2018 – 31 august 2020, de un grant pentru proiectul cu titlul, „Hooked on Mathematics”, proiect finanțat de Comisia Europeană, prin programul Erasmus+, Acțiunea KA2, Schimb de bune practici, prin Agenția Națională de Programe Comunitare și Dezvoltare Profesională. Partenerii colegiului romașcan în cadrul acestui proiect sunt: Plunges „Saules” Gimnazija din Lituania (coordonator european), 144 Secondary School Narodni Buditeli din Bulgaria, Sehit Murat Inci Anadolu Imam Hatip Lisesi din Turcia, Go – Atheneum Da Vinci Campus din Belgia și Istituto di Istruzione Superiore „G. Lapira” din Italia.

La reuniunea din Belgia de la mijlocul lunii octombrie, din cadrul Colegiului Tehnic „Petru Poni” au participat două cadre didactice – profesor Mihaela Stan, coordonatorul proiectului, și profesor Dana Păiuș –, alături de trei elevi: Anca Gabriela Pînzar, clasa a XI-a A, Irina Bodean, clasa a XI-a D, și Luigi Leonard Fechită, clasa a X-a A.

În cadrul reuniunii, invitații au participat luni la ceremonia de deschidere a proiectului, la Primăria Ronse, și au luat parte la un atelier de „Artă și matematică”, continuat și pe parcursul zilei de marți, alături de artistul belgian Peter Beyls. Miercuri, s-a desfășurat o vizită la muzeul Escher din Haga, în Olanda, iar joi s-au desfășurat alte activități în cadrul atelierului de „Artă și matematică” și a fost pregătită expoziția de artă. Vineri, 18 octombrie, a avut loc o vizită la Parlamentul European, la Bruxelles, apoi s-a desfășurat festivitate de închidere a proiectului, la „Da Vinci Campus”, în Ronse.

„Activitățile organizate la Centrul Cultural din Odense au fost extrem de atractive, elevii și profesorii au participat activ transformându-se în personajele din poveștile copilăriei sub îndrumarea coordonatorului centrului, iar finalitatea activității a fost crearea unei povești a proiectului nostru”, a afirmat profesor Mihaela Stan, coordonatorul proiectului.

 

COMENTARII

WORDPRESS: 0