Prima paginăEconomie

Vizită a unei delegații internaționale la Roman

Vizită a unei delegații internaționale la Roman

Dimensiune text

 

Miercuri, 4 octombrie, Romanul va primi vizita unei delegații din cadrul unui proiect câștigat de administrația publică locală ce vizează bunele practici din mai multe țări pe aplicarea unor soluții alternative, nepoluante, pentru producerea de energie. Printre obiectivele ce vor fi vizitate cu acest prilej de numără microhidrocentrala, precum și obiectivele din Roman care se încălzesc cu ajutorul panourilor solare.

Romanul este parte a proiectului Empowering, finanţat prin Programul Orizont 2020, în cadrul căruia ADR Nord-Est va organiza o vizită de studiu la proiectele privind energia durabilă implementate de Primăria Roman. Delegația este compusă din reprezentanți ai regiunilor Marche (Italia), Istria (Croația), Macedonia Centrală şi Atena (partener de nivel naţional) (Grecia), Ungaria de Nord (Ungaria), Andaluzia (Spania) și Suedia (partener de nivel naţional). Din zona de dezvoltare Nord-Est, Romanul a fost ales pentru ca membrii proiectului să poarte discuții de detaliu privind strategia, planurile, proiectele şi rezultatele Romanului pentru energie durabilă.  La vizită va participa şi un reprezentant al Comisiei Europene.

Panourile solare funcționează pentru asigurarea energiei termice la LPS, Spital, Sala Polivalentă și bazinele din Ștrandul municipal.

 

 

COMENTARII

WORDPRESS: 0