Prima paginăSocial

Vineri, cod galben de averse torențiale, vijelii și grindină

Vineri, cod galben de averse torențiale, vijelii și grindină

Dimensiune text

 

 

Administrația Națională de Meteorologie a emis joi o atenționare de tip cod galben vizând instabilitate atmosferică accentuată pe arii extinse și cantități de apă însemnate, pentru cea mai mare parte a țării, inclusiv județul Neamț, pentru ziua de vineri, 22 iunie, între orele 6 – 23.

Conform meteorologilor, pe parcursul zilei de vineri, 22 iunie, vor fi averse torențiale, vijelii, descărcări electrice și, izolat, grindină, la început în Banat, Crișana și Maramureș, apoi în Transilvania, Oltenia, cea mai mare parte a Moldovei și în nordul Munteniei. În intervale scurte de timp sau prin cumulare se vor înregistra cantități de apă ce vor depăși frecvent 20 – 25 l/mp și, pe arii restrânse, 40 – 50 l/mp.

Fenomene asociate instabilității atmosferice se vor semnala și în a doua parte a zilei de joi, 21 iunie, local, în zonele de deal și de munte, în sudul și în nord-vestul teritoriului și pe arii mai restrânse în rest.

De asemenea, de vineri, 22 iunie, ora 16, până sâmbătă, 23 iunie, ora 10, în Muntenia, Dobrogea și sud-estul Moldovei vor fi perioade scurte de timp în care, local, instabilitatea atmosferică va fi deosebit de accentuată și se va manifesta prin intensificări puternice ale vântului cu aspect de vijelie, descărcări electrice, averse torențiale și grindină. Pe arii restrânse vor fi cantități de apă de peste 25 – 35 l/mp. Pe parcursul nopții de vineri spre sâmbătă (22 spre 23 iunie) va continua să plouă, local însemnat cantitativ, și în centru și nord-est.

 

 

 

COMENTARII

WORDPRESS: 0