Vineri, bursa locurilor de muncă pentru absolvenți. Ce locuri de muncă se oferă la Roman

HomeEconomie

Vineri, bursa locurilor de muncă pentru absolvenți. Ce locuri de muncă se oferă la Roman

 

 

Agenția Județeană pentru Ocuparea Forței de Muncă (AJOFM) Neamț organizează vineri, 19 octombrie, bursa locurilor de muncă pentru absolvenți. La Roman, întâlnirea dintre angajatori și potențialii angajați va avea loc, de la ora 9, la fosta cantină a Liceului Tehnologic „Vasile Sav”, de pe bulevardul Republicii. La Piatra Neamț, bursa se va desfășura în cadrul RubikHub, iar la Tîrgu Neamț, în cadrul Agenției Locale pentru Ocuparea Forței de Muncă.

„Pentru municipiul Roman, au fost invitați să participe la bursa locurilor de muncă pentru absolvenți, până marți dimineață, 51 de agenți economici și au confirmat până acum 25. Precizăm că orice agent economic care este interesat poate să vină cu o ofertă, inclusiv în ziua bursei. Au fost invitați peste 200 de șomeri până acum, din care opt cu studii superioare. Până marți dimineață, agenții economici înscriși ofereau 211 locuri de muncă, din care în industrie 130 – pentru confecționeri, șoferi, tâmplari, ambalatori, operatori calculator, electrician, lăcătuș mecanic, mașinist pod rulant -, în comerț, alimentație publică și servicii erau 39 de locuri de muncă vacante – de contabil, vânzător, agent vânzări, lucrător comercial, patiser, barman, bucătar, lucrător în bucătărie, ospătar, agenți de asigurări, electrician de întreținere -, în construcții sunt 42 de locuri de muncă vacante – de instalator tehnico-sanitar, muncitori necalificați, dulgheri, fierari betoniști, mecanic utilaje, șofer autocamion, sudori. Pentru romașcanii cu studii superioare erau, până marți dimineață, patru locuri de muncă, pentru doi ingineri construcții, un inginer agronom și economist. Sperăm ca oferta să fie mai mare până în ziua bursei”, a afirmat directorul executiv al AJOFM Neamț, Daniel Chirilă.

La bursa similară organizată în luna octombrie a anului trecut, cele mai multe locuri de muncă au fost oferite în municipiul Piatra Neamț (356), următorul fiind municipiul Roman (275) și orașul Tîrgu Neamț (98). Au participat 570 de persoane, 230 la Piatra Neamț, 280 la Roman și 60 la Tîrgu Neamț. Ca urmare a acestei acțiuni, 37 de persoane au fost angajate pe loc și 146 au fost selectate pentru interviu, dintre care au fost angajate 77, din care trei persoane absolvente de studii superioare.

 

 

Comentarii

WORDPRESS: 1
  • oarecare 5 ani ago

    In general vin cei care ofera locuri de munca slab platite,de multe ori nici salariul min. nu iti este asigurat la nr. de ore lucrate,de asta sunt intr-o continua cautare de salariati.As oferi si exemple dar si asa cred ca si comentariul acesta va fi sters deoarece deranjeaza.Succes pt. cei in cautarea unui loc de munca .