Prima paginăSanatate

Vin dozele de vaccin antitetanos

Dimensiune text

În ultima perioadă, spitalele din întreaga țară s-au confruntat cu probleme serioase în ceea ce privește aprovizionarea cu vaccin antitetanos. La începutul acestei săptămâni, DSP Neamț a fost anunțată că trebuie să ridice dozele de la București.

 

 

Medicii de familie nu mai beneficiază de aceste vaccinuri, care se distribuiau prin programul național de vaccinare. Medicii de familie au atras atenția că situația poate deveni periculoasă, întrucât, în această perioadă, foarte mulți locuitori din mediul rural cad victime accidentelor casnice sau agricole.
La începutul acestei săptămâni, DSP Neamț a fost anunțată că trebuie să ridice dozele de la București. „Ministerul Sănătății ne-a anunțat că a achiziționat 180.000 de doze de vaccin antitetanos. Județului Neamț i s-au repartizat 7.000 de doze, care vor fi aduse în această săptămână și vor fi distribuite spitalelor. Vaccinarea antitetanos se face numai de către personalul specializat din spitale”, a declarat medicul Dan Morenciu, directorul DSP Neamț. Bolnavii mai au la dispoziție și varianta să cumpere din farmacii doza de vaccin, care poate să ajungă la 50 de lei, și să meargă la medicul de familie pentru a fi vaccinați.

[sam id=”3″ codes=”true”]

COMENTARII

WORDPRESS: 0