HomeNeamt

Vijelia de duminică a făcut ravagii în județ

Vijelia de duminică a făcut pagube importante în mai multe localități din județ. Ploile și vîntul puternic au smuls din rădăcini zeci de copaci și acoperișurile unor case.

 

Potrivit unui raport întocmit de Prefectura Neamț, în total, în urma ploilor și vîntului puternic au fost afectate 39 de localități, din care 23 au rămas total sau parțial nealimentate cu energie electrică, șapte rețele de medie tensiune, 169 de posturi de transformare, șapte stîlpi de susținere, trei gospodării și două obiective socio-economice. Detașamentul de Pompieri Roman a acționat pentru îndepărtarea de pe carosabil a 250 de metri pătrați de acoperiș aparținînd unei clădiri a societății Marsat, acoperiș care a fost luat de vînt.
În orașul Tîrgu Neamț, vîntul a doborît patru arbori, care, în cădere, au avariat rețeaua electrică.
În două sate din comuna Borca, vîntul a pus la pămînt un arbore și trei stîlpi de telefonie, iar în comuna Poiana Teiului doi copaci au căzut pe asfalt, îngreunînd traficul.
În comuna Dulcești, patru arbori au fost smulși din rădăcini avariind rețeaua electrică, iar în satul Luțca, comuna Sagna, acoperișul școlii din localitate și al altor două locuințe a fost smuls de vînt.
În comuna Bîra, șapte stîlpi de electricitate au fost avariați, nouă arbori au fost doborîți de vînt, iar acoperișul unei case a fost avariat. În localitățile Bahna, Moldoveni, Secuieni, Trifești, Sabașa, Topolița, Grumăzești, Țolici, Tîrpești, Tupilați, Arămoia, Ghigoiești, Borșeni, Totoiești, Sagna, Gîdinți, Doljești și Boghicea au fost afectate șapte linii de medie tensiune și 166 de posturi de transformare. În total, vîntul a doborît 33 de arbori în județ.

Pentru îndepărtarea efectelor produse de vijelie, pe teren au acționat 50 de echipaje din cadrul Inspectoratului pentru Situații de Urgență, echipe ale E.ON Electrica și comitete locale pentru situații de urgență.

Comentarii

WORDPRESS: 0