„Viitorul ești TU!” – un proiect pentru tineri, unic în România!

„Viitorul ești TU!” – un proiect pentru tineri, unic în România!

Dimensiune text

 

La 18 ianuarie, la mine acasă, la Roman, în județul Neamț am început o călătorie impresionantă. Am demarat un program de leadership dedicat tinerilor din orașul meu care au vârsta între 16 și 18 ani.

Am fost consilier în aparatul de lucru al primului-ministru, am răspuns de educație și sănătate. După ce am plecat de la guvern, am știut că trebuie să lucrez în continuare în domeniul sensibil al educației.

În parteneriat cu Fundația Episcop Melchisedec, am creat programul „Viitorul ești TU!”. Sunt convinsă că în fiecare tânăr stă ascuns un super-erou. Știu că tinerii au idei și, mai ales, au ideal. Și mai știu că noi, adulții, îi ascultăm prea puțin. Așa că am decis să scoatem super-eroii la suprafață, să îi ajutăm să își pună în valoare ideile și, mai ales, să îi facem cunoscuți.

Programul înseamnă workshop-uri pe care nu le fac la școală – dezvoltare personală, comunicare, management de proiecte. Dar înseamnă și proiecte pe care le construiesc ei de la început până la sfârșit. De la viziune, la implementare.

La prima noastră întâlnire, 67 de tineri, fete și băieți, au participat la Atelierul de Comunicare. Lector a fost Tudor Artenie, scriitor și publicist, un specialist în domeniul comunicării.

Tinerilor le-a plăcut. La a doua întâlnire, pe 31 ianuarie, am fost 130. Am ținut un training de dezvoltare personală. Am vorbit despre responsabilitate și respect, flexibilitate și toleranță. Despre cum să ne dezvoltăm punctele forte și cum să ne transformăm visurile în realitate.

Tot atunci, am deschis „Laboratorul de proiecte”. Începem cu o mare expoziție de fotografie și vom lucra împreună la un film. Ei, tinerii, au propus proiectele. Ne-am împărțit în echipe și am ordonat ideile, așa cum ar face orice manager de succes. Am planificat lucrurile și ne-am organizat. Ei vor conduce proiectele.

Pe 22 februarie vom avea o nouă întâlnire. De la ora 11.00, la Casa Chianti din Roman. De data aceasta, și-au anunțat participarea nu mai puțin de 300 de adolescenți. Tinerii vor avea în față doi speakeri în vogă: Mihaela Stroe și Alin Ghizășan.

Mihaela Stroe este doctor în sociologie, analist comportamental, coach, speaker, trainer. Din anul 2003, este parteneră de afaceri cu fostul agent FBI Joe Navarro, unul din fondatorii diviziei de Analiză Comportamentală din cadrul FBI, recunoscut drept cel mai bun profiler din ultimii 100 de ani ai FBI-ului.

Alin Ghizășan, antreprenor din 1999, consultant de business, creator de sisteme de business. Se descrie ca fiind un om liber – „sunt cine și ce vreau să fiu!” – care găsește întotdeauna soluții, te scoate cu o glumă dintr-o dispoziție nu tocmai bună, are o viziune constructivă despre lume și viață și are tolba plină cu povești inspiraționale din parcursul său profesional.

Toți lectorii sunt formatori acreditați. Sunt voluntari în acest proiect și le mulțumesc pentru implicare.

Participarea tinerilor la program este gratuită.

 

Oana Bulai,
Coordonator al programului „Viitorul ești TU!”

 

Comunicat de presă

 

 


COMENTARII

WORDPRESS: 0