Prima paginăEducatie

Victimele holocaustului au fost comemorate la Colegiul Tehnic „Miron Costin”

Dimensiune text

Marți, 9 octombrie, în ziua în care în cele mai multe orașe din România sînt comemorate victimele Holocaustului, elevii Colegiului Tehnic „Miron Costin” au participat la o întîlnire cu profesorul pensionar Iancu Wexler, președintele Comunității evreiești din Roman. Întîlnirea a fost organizată de profesoara de istorie Mariana Cristea.

 

 

„Am considerat oportună o astfel de discuție pentru că generațiile de astăzi trebuie să știe ce s-a întîmplat, chiar dacă ei nu se născuseră atunci cînd s-au întîmplat evenimentele. Astfel de acțiuni au menirea de a sensibiliza tinerii tocmai pentru ca astfel de orori să nu se mai întîmple și, în același timp, reprezintă un semn de maturizare a democrației societății. M-am bucurat să văd că activitatea a fost interactivă, elevii punînd întrebări legate de evenimentele petrecute cu mulți ani în urmă”, a spus profesoara Mariana Cristea.

„Comemorarea victimelor holocaustului este deja o tradiție a școlii noastre, fie că este vorba de o întîlnire – așa cum s-a întîmplat în acest an, elevii avînd posibilitatea de a afla despre suferințele îndurate de evreii romașcani -, de vizionarea unor filme, de discuții cu profesorii. Considerăm că astfel de acțiuni sînt obligatorii pentru educarea tinerei generații”, a spus profesoara Crina Cărpușor, director adjunct al Colegiului Tehnic „Miron Costin”.

Partajează articolul

COMENTARII

WORDPRESS: 0