Victimele din accidentele rutiere sunt comemorate în acest final de săptămână

HomeSocial

Victimele din accidentele rutiere sunt comemorate în acest final de săptămână

afis-bunZiua Internațională a Comemorării Victimelor din Accidentele Rutiere va fi marcată la Iași, pe data de 20 noiembrie, de către Asociația Națională pentru Sprijinirea Victimelor și Prevenirea Accidentelor Rutiere (ANSVPAR). Evenimentul se dorește a fi un omagiu pentru toți cei care și-au pierdut viața în accidentele rutiere. Candidații la Parlamentare vor fi provocați să găsească soluții legislative pentru evitarea acestor tragedii, într-o dezbatere ce va fi moderată de Andreea Marin, ea însăși o victimă a unui accident rutier în urma căruia mama sa și-a pierdut viața.

“Împreună pe drumuri sigure – Moartea nu oprește la stop și nu cedează trecerea”

Pentru a sublinia importanța acestei zile, ANSVPAR în parteneriat cu Primăria Municipiului Iași, Inspectoratul Județean de Poliție Iași, Mitropolia Moldovei și Bucovinei, Inspectoratul pentru Situații de Urgență Iași și SMURD Iași, precum și cu instituțiile media locale organizează o serie de evenimente care au ca scop atât prevenirea accidentelor rutiere, cât și comemorarea celor care au decedat în urma unor astfel de incidente nefericite.

La ora 14.00, va avea loc o slujbă religioasă pentru toți cei care au avut de suferit în urma accidentelor de circulație. Această slujbă va fi oficiată la Catedrala Mitropolitană Iași. Evenimentul va continua de la ora 15:00 la Primăria Iași, Sala Vasile Pogor.

“Pentru prima dată în România, candidații la alegerile parlamentare vor fi puși la aceeași masă cu victimele accidentelor rutiere (urmașii celor decedați și persoane care au suferit leziuni foarte grave) pentru a semna în fața acestora un angajament solem că după ce vor ajunge în Parlament vor lupta pentru reducerea numărului de accidente. A fost adresată invitația către toți candidații la partamentare pentru a participa la acest eveniment, fără a transforma sub nicio formă această dezbatere într-una politică. Aceștia vor arăta modalitățile prin care vor încerca să prevină accidentele rutiere și modalitățile prin care vor putea oferi o protecție legislativă sporită victimelor rămase în urmă. Principala temă de dezbatere vizează necesitatea modificării legislației în domeniul rutier pentru o protecție mai bună a participanților la trafic, fie pietoni, pasageri sau conducători auto. De asemenea, va fi pus în discuție următoarea problemă: este infrastructura rutieră o cauză principală a numărului mare de accidente în România, și mai ales în zona Moldovei? Construcția unei autostrăzi care să lege Iașul de restul țării va contribui la reducerea numărului de accidente? Evenimentul organizat de ANSVPAR face parte dintr-o amplă campanie de prevenire a accidentelor rutiere și de conștientizare a pericolelor la care suntem expuși atunci când suntem participanți la trafic, “Împreună pe drumuri sigure – Moartea nu oprește la stop și nu cedează trecerea”. Dezbaterile din sala Primăriei Iași vor fi moderate de către Andreea Marin. Dincolo de faptul că este una dintre cele mai notorii persoane din România, acesta a suferit în mod direct ca urmare a unui grav accidente de circulație”, se arată în comunicatul de presă remis redacției.

Evenimente similare organizate de ANSVPAR au loc la Iași de mai mulți ani. În anul 2013, aproximativ 1.000 de persoane au participat la Marșul Tăcerii, în solidaritate față de cei care au fost implicați în astfel de incidente. Cu lumânări aprinse în mâini, participanții la eveniment au înconjurat Palatul Culturii și au lansat câteva sute de lampioane în centrul Iașului. ANSVPAR îi așteaptă la acest eveniment pe toți cei care au avut de suferit în urma unui accident rutier, pe cei care au pierdut pe cineva drag în aceste împrejurări, dar și pe cei care doresc să lupte alături de noi pentru siguranța rutieră și prevenirea accidentelor de circulație.

Comentarii

WORDPRESS: 0