Prima paginăActualitateRural

Victima unui incediu, internată în stare gravă la Bucureşti

Dimensiune text

Bătrâna a suferit arsuri pe 65% din suprafaţa corpului.

O bătrână de 86 de ani, din Băluşeşti, a ajuns la Spitalul de Arşi din Bucureşti, după ce un incendiu i-a afectat mai mult de 65% din suprafaţa corpului. Focul a izbucnit duminică seară, în jurul orei 19.00, într-o anexă a unei gospodării din satul Băluşeşti, comuna Icuşeşti. „La locul indicat s-au deplasat nouă subofiţeri din cadrul Detaşamentului de Pompieri Roman, cu o autospecială de lucru cu apă şi spumă şi o ambulanţă SMURD. La sosirea militarilor, anexa, situată la cinci metri de casă, ardea în totalitate, iar proprietara, în vârstă de 86 de ani, care suferise arsuri de gradul III şi IV pe mai mult de 65 % din suprafaţa corpului, fusese scoasă din anexă de vecinul care a observat şi anunţat incendiul”, a afirmat subinspectorul Andrei Grancea, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Neamţ.

Echipajul de paramedici a acordat primul ajutor calificat femeii, iar aceasta a fost transportată la Spitalul Roman cu o ambulanţă a Serviciului de Ambulanţă Neamţ. Ulterior, din cauza gravităţii arsurilor, aceasta a fost transportată cu elicopterul SMURD la Spitalul de Arşi din Bucureşti. Paramedicii SMURD au acordat primul ajutor şi fiului bătrânei, dar bărbatul de 58 de ani a refuzat transportul la spital.

Pompierii militari au lichidat în jumătate de oră incendiul, în urma căruia au ars mobilierul şi hainele din cele două camere ale anexei şi zece metri pătraţi de acoperiş cu învelitoare din plăci de azbociment. Cauza probabilă a incendiului o constitue materiale combustibile textile amplasate foarte aproape de sobă.

Partajează articolul

COMENTARII

WORDPRESS: 0