Viceprimarul Radu Samson speră în refacerea alianței dintre PNL și USR la Roman

HomePolitica

Viceprimarul Radu Samson speră în refacerea alianței dintre PNL și USR la Roman

Radu Samson, viceprimar al municipiului Roman și președinte al organizației locale a USR, a declarat că speră în refacerea alianței dintre partidul său și PNL în municipiul Roman, chiar dacă trendul politic de la nivel central este altul, și că speră că va putea purta discuții cu primarul Leonard Achiriloaei în acest sens.

Declarațiile despre refacerea alianței politice PNL – USR la Roman au fost făcute de Radu Samson joi, 17 februarie – în cadrul unei conferințe de presă în care a prezentat raportul după un an de activitate în funcția de viceprimar -, în contextul mai larg al prioritizării investițiilor necesare municipiului Roman.

Sper, în perioada următoare, să reluăm discuțiile cu domnul primar despre refacerea alianței, chiar dacă la București e alt context politic, sper să reluăm discuțiile despre refacerea alianței și să reușim – de data asta avem și noi, cei din USR, un pic de experiență politică mai multă – să stabilim niște condiții mai clare ale colaborării noastre. Pentru că, anul trecut, noi am intrat cu toată bunăvoința în primărie și consiliul local și am zis, OK, dacă e alianță la București, să fie și la Roman, că, sigur, că dacă suntem bine intenționați și unii, și alții, o să ne înțelegem. Și ne-am înțeles că trebuie făcute lucruri, dar nu ne-am înțeles asupra ordinii priorităților în care trebuie făcute lucrurile respective. Dacă vom ajunge la un consens în vederea refacerii alianței PNL – USR la Roman, atunci vom stabili și niște condiții mai clare de colaborare și vom reuși să împingem pe lista cu priorități a autorității locale mai multe dintre lucrurile pe care le considerăm și noi prioritare”, a declarat viceprimarul Radu Samson.

Acesta a recunoscut că, în momentul de față, colaborarea cu primarul Achiriloaei este una perfectibilă. „Colaborarea cu domnul primar și cu colegii de la PNL – și chiar și colegii de la celelalte partide – e rezonabilă în momentul de față. Dar nu suntem parteneri – adică suntem niște oameni care ne întâlnim și discutăm idei și facem sau nu lucrurile împreună, în funcție de ce consideră fiecare o prioritate. În momentul de față, în Primărie câștigă domnul primar când e de făcut lista de priorități. Dacă se va discuta despre refacerea alianței PNL – USR, atunci vom stabili lista de priorități împreună”, a mai precizat Radu Samson.

Rămâne sau nu viceprimar Radu Samson?

Anterior, după ruperea coaliției de guvernare PNL – USR de la București, în toamna anului trecut – pe fondul disensiunilor dintre cele două partide în urma adoptării de către guvern a controversatului program „Anghel Saligny”, de finanțare pentru autoritățile locale – și după revenirea în Guvern a PSD, în mediul politic local au existat discuții despre înlocuirea viceprimarului USR de la Roman cu unul susținut de PSD – așa cum s-a întâmplat la conducerea Prefecturii Neamț.

În acest context, primarul Leonard Achiriloaei a confirmat, la finalul anului trecut, discuțiile politice privind reprezentativitatea politică din județ, în timp ce deputatul Laurențiu Dan Leoreanu, președintele PNL Roman, a declarat luna trecută că schimbarea viceprimarului nu era o prioritate, dar că acesta trebuie să își îmbunătățească activitatea.

 

 

 

 

Comentarii

WORDPRESS: 0