Discuții politice pentru desemnarea unui nou viceprimar la Roman

HomePolitica

Discuții politice pentru desemnarea unui nou viceprimar la Roman

Noua componență a majorității politice de la nivel central, după pactul dintre PSD – PNL, va avea efecte și la nivel local, în ce privește desemnarea unui nou viceprimar al municipiului Roman. Discuțiile politice viitoare privind reprezentativitatea politică din județ au fost confirmate de primarul municipiului Roman, Leonard Achiriloaei, în cadrul unei conferințe de presă desfășurate luni, 20 decembrie, acesta precizând, însă, că nu au fost anunțate încă decizii ferme în acest sens.

Nu am avut încă discuții, trebuia să avem în cursul acestei săptămâni o ședință a Biroului Permanent Județean al PNL, ședință care a fost reprogramată. Urmează, sigur să avem aceste discuții și noi, la nivelul organizației și, împreună, conform statutului și organizării noastre interne, vom stabili și se vor face propuneri care ne privesc pe noi. Având în vedere faptul că sunt anumite funcții care se ocupă cu sprijin politic, sigur vor fi mișcări și pe ceea ce înseamnă reprezentativitate la nivelul județului Neamț, lucruri care se vor stabili la nivelul întregului județ, în funcție de propunerile, de paritatea și de modul cum s-au stabilit la nivel național”, a declarat primarul Leonard Achiriloaei.

După alegerile locale din septembrie 2020, funcția de viceprimar al municipiului Roman a revenit USR, cu votul a 12 consilieri locali din 21 (în Consiliul Local Roman sunt opt consilieri PNL și patru USR, alianța ce funcționa la acea vreme). În noua componență politică, PNL și PSD ar avea împreună 14 voturi în Consiliul Local Roman, suficiente pentru impunerea unui nou viceprimar.

 

 

Comentarii

WORDPRESS: 0